Expositie in Restauratiewerf Zwammerdam

De expositie behorende bij de Schepen van Zwammerdam wordt regelmatig vernieuwd. Zo kan telkens een ander onderdeel van de Romeinse scheepsvaart worden belicht.
De expositie behorende bij de Schepen van Zwammerdam wordt regelmatig vernieuwd. Zo kan telkens een ander onderdeel van de Romeinse scheepsvaart worden belicht. Ook worden de informatiepanelen aangepast aan de nieuwste inzichten opgedaan tijdens het restauratiewerk.

De informatie in de tentoonstelling wijzigt naarmate de restauratie van de schepen vordert. In het begin was er veel algemene informatie over Romeinse schepen en over de opgraving in de jaren ’70. Later is dit aangevuld met informatie over de restauratiewerkzaamheden en  specifieke informatie over de schepen waaraan wordt gewerkt.

Voor de onlangs vernieuwde expositie is de ruimte opnieuw ingericht en er zijn nu meer mogelijkheden om de tentoongestelde items en de informatieborden te plaatsen.

Er zijn onder meer nieuwe vitrinekasten ingericht met replica’s van een Romeinse muur, de Zwammerdam 4 en de uitbeelding van een Rijnkade met vrachtschip Zwammerdam 2 en hijskraan.

Heel speciaal is de Romeinse stuurriem die maar liefst 5 meter lang is. De stuurriem staat rechtop in de tentoonstellingsruimte. Bezoekers vinden het vaak leuk om even naast de stuurriem te poseren voor een selfie of een foto voor het thuisfront.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren van Restauratiewerf Zwammerdam. De openingstijden zijn gelijk aan die van Museumpark Archeon.

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design