Lesprogramma's VO

Lesprogramma's VO

Bekijk hier ons aanbod lespakketten, speurtochten, routes en app voor voortgezetonderwijs.


Lespakketten
Deze lespakketten kun je in de klas gebruiken ter voorbereiding aan ons:
Lespakket prehistorie
Lespakket Romeinse tijd
Lespakket middeleeuwen

Archeon vanuit de lucht
Bekijk Archeon vanuit de lucht met deze interactieve plattegrond en loop door het park.
Archeon vanuit de lucht

Archeon Quest (APP)
In groepjes speel je samen de verschillende quests door QR-codes te scannen in de Romeinse tijd. Weet jij het mysterie van het Romeinse Feest te ontcijferen? Download de app voorafgaand aan het bezoek op http://flavour.nl/echoes.

Lessuggesties
In 2019 bekroont de Thea Beckmanprijs het beste historische jeugdboek voor 12 jaar en ouder. Voor de bibliotheek op school zijn lessuggesties gemaakt bij de vijf boeken van de shortlist (samengesteld door Leesplan - Stichting Lezen). Lees hier meer over de Archeon Thea Beckmanprijs 2019
Lessuggesties bij nominaties Thea Beckmanprijs 2019

Ontdekkingstocht (VMBO / HAVO)
Archeon heeft samen met Botter educatie een educatieve ontdekkingstocht ontwikkeld. De tocht brengt de leerlingen via de prehistorie en de Romeinse tijd naar de middeleeuwen. Onderweg zien, doen en beleven ze van alles en moeten ze diverse vragen beantwoorden. Een leuke en leerzame manier om Archeon te ontdekken. Docenten kunnen de antwoorden verkrijgen door te mailen naar educatie@archeon.nl. Klik hieronder om de ontdekkingstocht te downloaden:
Ontdekkingstocht VMBO / HAVO

Expeditietocht (HAVO / VWO)
Met onze expeditietochten door de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs zelfstandig ons park bezoeken. Onderweg zien, doen en beleven ze van alles en moeten ze diverse vragen beantwoorden. Klik hieronder om de expeditietochten te downloaden:
Expeditietocht prehistorie
Expeditietocht Romeinse tijd
Expeditietocht middeleeuwen

Archeologiehuis Zuid-Holland
We hebben ook lesmaterialen en puzzels in het Archeologiehuis Zuid-Holland, download ze hieronder:
Speurtocht VMBO en HAVO
Puzzel VMBO en HAVO
Speurtocht VWO en Gymnasium
Puzzel VWO en Gymnasium

Verhalen van Archeon
Verhalen van Archeon is de naam van onze audiotour door de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. De audiotour is een waardevolle aanvulling op je bezoek aan Archeon! De tour is verkrijgbaar voor Apple, Windows en Android. Download de tour voorafgaand aan je bezoek via: https://izi.travel/nl/search/archeon.

Doe Route

Onder begeleiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Hierbij gaan ze aan de slag met verschillende activiteiten.

Lees meer

Schoolreis lunch

Maak je schoolreis compleet en geniet met de klas van een verzorgde lunch zoals heerlijke frites met mayo en biologische kipnuggets.

Lees meer

Reserveer schoolreis

Ga mee op avontuur en reserveer hier direct jouw schoolreis naar Archeon.

Reserveren
Card image cap

Schoolreis

Een schoolreisje naar Archeon is leuk, spannend en educatief. Beleef de geschiedenis!

Lees meer
Schoolreis
Card image cap

Leefproject

Een uitgebreid programma met actieve en creatieve activiteiten inclusief ontbijt, lunch, diner en overnachting in de Romeinse Herberg.

Lees meer
Leefproject
Card image cap

Archeologiehuis

Archeologiehuis Zuid-Holland met het Romeins Museum is gevestigd in een reconstructie van een Gallo-Romeinse boerderij en toont verschillende collecties.

Lees meer
Archeologiehuis

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design