Met de klas naar Archeon

Kom mee op avontuur

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek Archeologiehuis Zuid-Holland en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan Archeologiehuis Zuid-Holland en ontdek de échte vondsten.


Basisonderwijs

Basisonderwijs

Ga mee op avontuur en beleef de geschiedenis van Nederland! Doe mee met activiteiten als boogschieten, armband vilten, kanovaren, vuur maken, keitrekken, exerceren of een kaarsje maken.

Lees meer
Basisonderwijs
Voortgezetonderwijs

Voortgezetonderwijs

Ga mee op ontdekkingstocht en maak een levendige reis door de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Doe mee met de activiteiten of volg een aanvullende doe route onder begeleiding van onze Archeotolk.

Lees meer
Voortgezetonderwijs
Openingsdagen & Tarieven

Openingsdagen & Tarieven

Bekijk hier de openingsdagen, -tijden en tarieven voor jouw schoolreis naar Archeon.

Lees meer
Openingsdagen & Tarieven

Schoolreis reserveren

Ga mee op reis en reserveer hier direct jouw schoolreisje.

Reserveren Schoolreis reserveren

Reis door de tijd

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek Archeologiehuis Zuid-Holland en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was.

Prehistorie

Prehistorie

Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

Lees meer
Prehistorie
Romeinse tijd

Romeinse tijd

In de Romeinse stad Trajectum ad Rhenum bezoek je het badhuis en geniet je van de Romeinse massage. Snuffel mee in de geurige kruidentuin en kom chillen in het Triclinium. Geniet van de Tempel ceremonie, maak je eigen Romeinse fibula en marcheer mee met de Romeinse legionairs.

Lees meer
Romeinse tijd
Middeleeuwen

Middeleeuwen

In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de bakker en de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, een kaarjse maken, zwaardvechten en boogschieten.

Lees meer
Middeleeuwen

Ook leuk in de winter!

In de winter kun je op winterschoolreis naar Archeon. Of kom schoolschaatsen op onze ijsbaan. Wat dacht je van een levende geschiedenisles? Dan komt Archeon naar jouw klas toe.

Bekijk ons aanbod

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design