Archeologiehuis Zuid-Holland
Archeologiehuis Zuid-Holland

Archeologiehuis Zuid-Holland met het Romeins Museum is gevestigd in een reconstructie van een Gallo-Romeinse boerderij en toont verschillende collecties. In de filmzaal wordt een korte introductiefilm getoond over de geschiedenis van Nederland.

Op de eerste etage bevindt zich het Archeologiehuis zuid-Holland. Hier wordt getoond wat er zoal in de bodem is gevonden, uit allerlei periodes - van verre prehistorie tot vroegmoderne tijd. De betekenis van al deze zaken wordt duidelijk gemaakt door een bijzondere presentatie. Zo is er een compleet graf uit de bronstijd opgesteld, waarbij een spectaculair verhaal wordt verteld. In deze zaal staan verschillende werktafels, waaraan (jonge) bezoekers nog meer kunnen ontdekken over archeologie door zelf aan de slag te gaan.

Op de begane grond komt men tenslotte in het Romeins Museum, waar op een interactieve manier de Romeinse tijd in Nederland tot leven wordt gewekt. In vitrines staan originele oude Romeinse objecten; via films, touchscreens en "hands-on" replica's wordt een levendig beeld geschetst van de Romeinen en de oorspronkelijke bewoners in deze tijd.

Volgende
/assets/img/tpl/no-image.png Prehistorie Prehistorie

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design