Veelgestelde vragen

Archeon staat elke dag weer vol van de activiteiten en shows. Bekijk ons dagprogramma voor alle leuke dingen die er dagelijks te doen zijn in Archeon.

Archeon heeft een activiteitenpas € 4,25.  Kinderen maken souvenirs die zij mee naar huis mogen nemen. Verder zijn alle activiteiten inbegrepen bij de entree van Archeon. 

In Archeon is elke dag genoeg te doen om u een compleet dagje uit te bieden. Bekijk ons dagprogramma  voor alle leuke activiteiten en spectaculaire shows die er dagelijks te beleven zijn. Archeon organiseert bijna elk weekend een speciaal evenement. Bekijk onze evenementen agenda voor meer informatie.

Ja er mogen honden op het park, mits aangelijnd voor €3,50.

In Archeon staan 43 huizen en gebouwen. Daarnaast heeft Archeon uitstekende horeca gelegenheden. Dus u hoeft niet bang te zijn voor een nat pak.

Ja, de shop van Archeon is ook zonder entreebewijs te bezoeken.

Met de Museumkaart bezoek je Archeon gratis! (vanaf 1 juli 2016)
Nog niet in het bezit van een Museumkaart? Koop je kaart hier. De Museumkaart is ook verkrijgbaar aan de kassa van Archeon!

Op onze pagina routebeschrijving vindt u alle informatie en kunt u een persoonlijke routebeschrijving uitprinten.

Tussen station Alphen aan den Rijn en halte Archeonlaan, Museumpark Archeon, rijdt een keer per uur een bus (Arravia bus 5). Je kunt ook de Regiotaxi Holland Rijnland bestellen. Voor meer informatie klik hier. Vanaf het station Alphen aan den Rijn is Archeon circa 15 minuten lopen. De wandelroute staat aangegeven met bordjes. Tevens kunt u een fiets huren bij Fietspoint Oldenburger op het station van Alphen aan den Rijn.

Stoere ridders, lieve dieren, een geweldige speeltuin en een doolhof vinden alle kinderen leuk. Daarnaast kunnen ze prehistorische muziek maken, meedoen aan de middeleeuwse kinderspelen of exerceren met een Romeinse soldaat. Er is dus genoeg te doen voor iedereen! Bekijk ons dagprogramma voor alle leuke activiteiten en de spectaculaire shows die er dagelijks in Archeon te doen zijn. Archeon een dag vol plezier en vermaak voor het hele gezin!

Het gladiatorengevecht is een spectaculaire show. Tijdens deze show is er genoeg te lachen en het schijngevecht is spannend, maar misschien iets te bloederig voor de allerkleinsten. Gelukkig  komt het uiteindelijk, na de show, allemaal goed.

Archeon heeft brede, goed aangelegde paden, invalide toiletten en uitstekende faciliteiten voor rolstoelers.

Ja, de begeleiders van bezoekers die aantoonbaar niet zelfstandig Archeon kunnen bezoeken, krijgen 50% korting op de entreeprijs van Archeon.

Ja, blinde geleidehonden zijn toegestaan in Archeon.

Ja, voor groepen vanaf 20 personen krijgt u € 1,- korting per persoon. U kunt natuurlijk ook een arrangement boeken voor een speciale prijs. Voor informatie over onze groepsarrangementen klik hier.

Uw steun als vriend van Archeon is altijd welkom. U kunt ook als vrijwilliger aan het werk in Archeon. Dit wordt geregeld door de VVvA (Vereniging Vrienden van Archeon). Voor meer informatie over de VVvA kunt u terecht op: www.vrienden-archeon.nl  


Wij verhuren geen kleding aan derden. Ons kledingatelier maakt de kleding speciaal en uitsluitend voor onze medewerkers.

Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

 

Ja. Bij het entreegebouw zijn 4 oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Alle praktische informatie

  • Openingstijden
  • Tarieven
  • Route en contact
  • Parkeren
  • Bezoekers met een beperking
  • Restaurants
  • Plattegrond
  • Veelgestelde vragen

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design