Veelgestelde vragen

De VVV-bon is geldig in Archeon. Ook de cadeaubonnen van Archeon zelf kunnen gebruikt worden voor de entree.

De Diner Cadeaubon en de Nationale kunst & cultuur cadeaukaart en andere niet genoemde cadeaukaarten zijn niet geldig voor Archeon. 

Archeon staat elke dag weer vol van de activiteiten en shows. Bekijk ons dagprogramma voor alle leuke dingen die er dagelijks te doen zijn in Archeon.

Archeon heeft een activiteitenpas voor € 4,25 (verkrijgbaar aan de kassa). Kinderen maken souvenirs die zij mee naar huis mogen nemen. Verder zijn alle activiteiten inbegrepen bij de entree van Archeon. 

In Archeon is elke dag genoeg te doen om u een compleet dagje uit te bieden. Bekijk ons dagprogramma  voor alle leuke activiteiten en spectaculaire shows die er dagelijks te beleven zijn. Archeon organiseert bijna elk weekend een speciaal evenement. Bekijk onze evenementen agenda voor meer informatie.

Helaas, hiervoor hebben wij geen toestemming.

Ja er mogen honden op het park, mits aangelijnd voor €3,50.

In Archeon staan 43 huizen en gebouwen. Daarnaast heeft Archeon uitstekende horeca gelegenheden. Dus u hoeft niet bang te zijn voor een nat pak.

Met de Museumkaart bezoek je Archeon gratis. Dit is m.u.v. de Grijze Jagerdag en de Midwinter Fair, voor deze dagen geldt een toeslag. 

Als je een museumkaart hebt, hoef je geen ticket te kopen. Wel kan je vooraf aan je bezoek een tijdslot reserveren. 

Heb je geen museumkaart maar wil je die wel? De museumkaart is verkrijgbaar aan de kassa van Archeon en direct te gebruiken voor de entree. 

Op onze pagina routebeschrijving vindt u alle informatie en kunt u een persoonlijke routebeschrijving uitprinten.

Tussen station Alphen aan den Rijn en halte Archeonlaan, Museumpark Archeon, rijdt doordeweeks een keer per uur een bus (Arriva bus 3 of 4). Je kunt ook de Regiotaxi Holland Rijnland bestellen. Voor meer informatie klik hier. Vanaf het station Alphen aan den Rijn is Archeon circa 15 minuten lopen. De wandelroute staat aangegeven met bordjes. Tevens kunt u een ov-fiets pakken of een fiets huren bij Fietspoint Oldenburger op het station van Alphen aan den Rijn.

Stoere ridders, lieve dieren, een geweldige speeltuin en een doolhof vinden alle kinderen leuk. Daarnaast kunnen ze prehistorische muziek maken, meedoen aan de middeleeuwse kinderspelen of exerceren met een Romeinse soldaat. Er is dus genoeg te doen voor iedereen! Bekijk ons dagprogramma voor alle leuke activiteiten en de spectaculaire shows die er dagelijks in Archeon te doen zijn. Archeon een dag vol plezier en vermaak voor het hele gezin!

De gladiatorenshow is een spectaculaire show. Tijdens deze show is er genoeg te lachen en het schijngevecht is spannend, maar misschien iets te bloederig voor de allerkleinsten. Gelukkig komt het uiteindelijk, na de show, allemaal goed.

Archeon heeft brede, goed aangelegde paden (in de prehistorie zijn wel een paar minder begaanbare paden maar voorzichtig aan dan is het goed te doen). De invalide toiletten zijn in de Romeinse Herberg en in het middeleeuws Klooster.  
De rolstoelen staan bij de entree van het park daar kunt u de rolstoel halen en na afloop weer terugbrengen. 

Ja, de begeleiders van bezoekers die aantoonbaar niet zelfstandig Archeon kunnen bezoeken, krijgen 50% korting op de entreeprijs van Archeon.

Ja, blinde geleidehonden zijn toegestaan in Archeon.

Uw steun als vriend van Archeon is altijd welkom. U kunt ook als vrijwilliger aan het werk in Archeon. Dit wordt geregeld door de VVvA (Vereniging Vrienden van Archeon). Voor meer informatie over de VVvA kunt u terecht op: www.vrienden-archeon.nl  

Wij verhuren geen kleding aan derden. Ons kledingatelier maakt de kleding speciaal en uitsluitend voor onze medewerkers.

Op het parkeerterein van Archeon zijn 4 oplaadpunten voor elektrische auto's. Bij het entreegebouw zijn vier oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Bij de entree kunt u als betalingsmiddel gebruik maken van het tegoed op uw VVV-kaart en de VVV-lekkerwegkaart.

Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

 

Alle praktische informatie

  • Openingstijden
  • Tarieven
  • Route en contact
  • Parkeren
  • Bezoekers met een beperking
  • Restaurants
  • Plattegrond
  • Audiotour
  • Veelgestelde vragen
  • Boeken & parkgidsen Archeon

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design