Welkom in Archeon

Archeon is tijdelijk gesloten

Museumpark Archeon is wegens de aangescherpte maatregelen van de overheid tijdelijk gesloten. Bekijk hier de actuele informatie over de huidige maatregelen. 

Reserveer jouw bezoek     Veelgestelde vragen

De wereld van de geschiedenis

Archeon laat je de geschiedenis van Nederland ervaren en beleven. Vanaf de prehistorie rond 8800 voor Chr., de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen tot 1350 na Chr.

Alle 45 boerderijen, huizen en hutten worden bewoond door onze Archeotolken. Ervaar het dagelijks leven van toen en doe mee met de vele activiteiten.

DNA van Archeon:
Archeon heeft een fraaie flora en fauna. Meer dan 50 wilde bijensoorten leven in Archeon. Met Green Key certificaat, onze parkeerplaats met dak en 1500 zonnepanelen, het ondersteunen van maatschappelijke instanties. Arbeidsplaatsen voor hen die een steuntje in de rug nodig hebben en C02 compensatie voor iedere autobezoeker is het bovenal goed en (h)eerlijk toeven in Archeon.


Moederdagbrunch voor thuis

Moederdagbrunch voor thuis

Op Moederdag verwen je moeder met een heerlijk Archeon Moederdagbrunch voor thuis. Genieten van warme croissantjes met huisgemaakte mandarijnenmarmelade, Hollandse aardbeien gedoopt in chocolade en nog veel meer lekkers.

Lees meer
Moederdagbrunch voor thuis
Nationale Museumweek

Nationale Museumweek

Van 19 t/m 25 april zetten wij dagelijks unieke pronkstukken in de schijnwerpers op onze social media. Ontdek #OnsEchteGoud. Ga mee op reis en maak een virtuele wandeling door Archeon.

Ga mee op reis
Nationale Museumweek
Webshop

Webshop

Op zoek naar leuke cadeaus? Bestel in onze webshop: speelgoed, mooie leesboeken, zwaarden, schilden, sieraden en nog veel meer leuke cadeaus voor jong en oud. 

Bekijk de webshop
Webshop

De beleving van bezoekers die je voor gingen

De beleving van onze bezoekers is onze hoogste prioriteit. We zijn dan ook trots dat een dagje Archeon gemiddeld met 4.4 van de 5 sterren wordt beoordeeld. Komt je binnenkort ook eens kijken?


Volg ons op social media:

© 2021 Archeon, SERA Business Design