Winterschoolreisje

Winterschoolreisje

Breng met je klas een actief bezoek aan Archeon in de winterperiode (5 november 2024 t/m 21 maart 2025)!


Winterschoolreis met doe route

Na het bekijken van een korte introductiefilm in het Romeins Museum, neemt onze Archeotolk jullie mee naar de prehistorie, de Romeinse tijd, of de middeleeuwen voor een levendige rondleiding. Ook doen jullie een leuke activiteit die helemaal bij het tijdperk naar keuze past. De doe route duurt 1,5 uur en is een avontuurlijke aanvulling op de geschiedenisles! Je kunt kiezen voor 1 of 2 doe routes (10:30-12:00 uur en/of 12:30-14:00 uur). Na de doe-route(s) is weer het vertrek. Er is na de winterschoolreis geen zelfstandig parkbezoek.

Winterschoolreis met Techniekenroute 

Speciaal ontwikkeld voor groep 7 & 8 van de basisschool en onderbouw van de middelbare school.
Op deze doe route laat een Romeinse Archeotolk de leerlingen op actieve wijze kennismaken met de bijzondere geschiedenis van de Romeinse grens 'de Limes' in Zuid-Holland. Jullie ontdekken 10 technieken die door de Romeinen zijn ontwikkeld: hout zagen, ijzer smeden, waterdicht maken, varen, hijsen, landmeten, heien, wegenbouw, bruggenbouw, projectielen schieten. Deze doe route kun je doen tussen 10:30-12:00 uur of tussen 12:30-14:00 uur.

Tarieven

1 Doe-route € 14,95 per leerling
2 Doe-routes € 18,95 per leerling

Per 25 leerlingen 1 betalende begeleider, maximaal 2 gratis begeleiders per 25 leerlingen. Parkeren is gratis.

Reserveren

Heb je interesse in de winterschoolreis? Vul hier het reserveringsformulier in, wij nemen snel contact met je op. Mocht je nog vragen hebben bel 0172 447752 of mail educatie@archeon.nl.

Doe Route

Onder begeleiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Hierbij gaan ze aan de slag met verschillende activiteiten.

Lees meer

Schoolreis lunch

Maak je schoolreis compleet en geniet met de klas van een verzorgde lunch zoals heerlijke frites met mayo en biologische kipnuggets.

Lees meer

Reserveer schoolreis

Ga mee op avontuur en reserveer hier direct jouw schoolreis naar Archeon.

Reserveren
Card image cap

Schoolreis

Een schoolreisje naar Archeon is leuk, spannend en educatief. Beleef de geschiedenis!

Lees meer
Schoolreis
Card image cap

Leefproject

Een uitgebreid programma met actieve en creatieve activiteiten inclusief ontbijt, lunch, diner en overnachting in de Romeinse Herberg.

Lees meer
Leefproject
Card image cap

Archeologiehuis

Archeologiehuis Zuid-Holland met het Romeins Museum is gevestigd in een reconstructie van een Gallo-Romeinse boerderij en toont verschillende collecties.

Lees meer
Archeologiehuis

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design