Toernooiveld
Toernooiveld

Op het toernooiveld wordt tijdens speciale gelegenheden een riddertoernooi gehouden. Kijk in de evenementenkalender wanneer het volgende riddertoernooi plaatsvindt.

Het riddertoernooi is oorsprokelijk een gevechtstraining maar ontwikkelt zich tot een geliefd evenement: een vertoon van welstand, rijkdom en ridderlijkheid dat velen in de hoge kringen plezier verschaft. Het is een spel met winnaars en verliezers; het is nooit de bedoeling dat er doden vallen, hoewel dit natuurlijk wel eens voorkomt.

In Archeon wordt de toernooivorm 'pas d'armes' uitgevoerd. Daarbij daagt een ridder of groep ridders iedereen die passeert uit voor een gevecht. het gevecht wordt uitgevoerd met lansen. Er geldt een puntensysteen. Harde klappen uitdelen of het breken van de lans van de tegenstander scoren. Soms wordt het toernooi geopend met een 'melee', gevechten tussen zwaardvechters te paard, zo mogelijk met vele ridders tegelijkertijd binnen het toernooiveld, vechtend in twee partijen of kriskras door elkaar.

Volgende
/assets/img/tpl/no-image.png Pottenkoopman Pottenkoopman

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design