Middeleeuwse vakantie

Middeleeuwse vakantie

Terug naar 1350, weg met je mobieltje en je laptop! Even helemaal rustig in historische kleding, wat een avontuur! 


Hebben we niet allemaal wel eens gedroomd van een tijdmachine? Dat je alleen maar een paar knoppen hoeft te draaien om de 21e eeuw achter je te laten? Weg van alle hectiek en het jachtige moderne bestaan en je even helemaal onderdompelen in de geschiedenis? In Museumpark Archeon kan dat! Je brengt er een onvergetelijke vakantie door in het middeleeuwse stadje Gravendam en leeft er zoals onze voorouders leefden. Vergeet vandaag en kom mee naar VROEGER!

Zodra je de middeleeuwse kledij over je hoofd trekt stap je op middeleeuws schoeisel een ander leven binnen. Onze Archeotolken laten je kennismaken met Gravendam en haar bewoners. Jij ben nu één van hen. Je leeft en werkt intensief in de middeleeuwen en je krijgt een actieve rondleiding. Heb je al eens een brood gebakken? Blink je uit in sottebollen of vaar je liever met je eigen vlot. Wie hakt het hout voor het kampvuur en wie plukt de kruiden? Een dag in de middeleeuwen blijkt even afwisselend als avontuurlijk. Daar geniet het hele gezin met volle teugen van!

Als het duister valt en het vuur dooft wordt het tijd om te slapen. Op de bovenverdiepingen van onze authentieke middeleeuwse huizen zijn sfeervolle gezinsverblijven ingericht met riante kingsize bedden van 2.20 lang en dekbedden van dons. De nacht is vervuld van diepe rust en mooie dromen, tot het gekraai van de haan je wekt voor een nieuwe dag.

Het arrangement
Als je aankomt bij Archeon mag je je auto gratis parkeren op onze parkeerplaats. Je kunt vervolgens om 11:00 uur inchecken in het vakantiehuisje, daarna start het programma. Tijd om de middeleeuwse kleding aan te doen! De hele eerste dag mag je in deze kleren rondlopen. Na een authentieke lunch ga je vervolgens twee uur op pad met een medebewoner van Gravendam. Samen verkennen jullie de omgeving op levendige wijze. Daarna heb je de tijd om Archeon op eigen tempo te ontdekken. ’s Avonds dineer je -uiteraard- op zijn middeleeuws en overnacht je in stijl in een van onze vakantiehuizen.

’s Ochtends om 9:30 uur staat er een lekker ontbijtje klaar, waarna je nog de hele dag van het museumpark kunt genieten. We vragen je om uit te checken voor 10:30 uur, maar slaan met liefde je bagage op voor overdag.

Tarieven

€ 225,00 per kamer, o.b.v. 2 personen
€   87,50 per extra persoon
€     1,50 per persoon toeristenbelasting
€   25,00 per kinderbed (campingbedje)
Kinderen t/m 3 jaar gratis
€    6,50 per handdoekenpakket (2 handdoeken)
€    7,95 reserveringskosten per reservering
€    4,95 ecotaks per reservering
Museumkaarthouders ontvangen € 5,00 korting
 
*Tarieven zijn per nacht, maximaal 5 personen per kamer, 3 kamers beschikbaar
**Tarieven zijn inclusief entree, ontbijt, lunch, diner, middeleeuwse kledij, lakenpakket en parkeren incl. CO2 compensatie 


Reserveren
Middeleeuwse vakantie boeken? Wij ontvangen jouw reservering graag vooraf, zodat wij jullie optimaal kunnen ontvangen.
De vakantie is te reserveren wanneer het park geopend is. Bekijk hier onze openingstijden.

De vakantiehuizen zijn volgeboekt op onderstaande data:
1 op 2 augustus 2020
5 op 6 augustus 2020
7 op 8 augustus 2020
8 op 9 augustus 2020
12 op 13 augustus 2020
15 op 16 augustus 2020
22 op 23 augustus 2020
29 op 30 augustus 2020
5 op 6 september 2020
26 op 27 september 2020
3 op 4 oktober 2020
15 op 16 oktober 2020

Reserveer hier jouw middeleeuwse vakantie

Al een middeleeuwse vakantie gereserveerd?
Wij ontvangen graag de kledingmaten van de gasten, zodat de middeleeuwse kleding voor u klaarligt. Je kunt de kledingmaten opgeven via het matenformulier.

Ontdek het park

Zwerf eens lekker lang door de prehistorie, ontmoet de high tech Romeinen en duik eens diep in de middeleeuwen.

Ontdek het park

Activiteiten agenda

Er is iedere dag van alles te doen in Archeon, maar in de weekeinden en vakanties is er extra veel te beleven!

Bekijk de activiteiten

Praktische informatie

Lees hier alle informatie over de openingstijden, route, contactgegevens, parkeermogelijkheden, restaurants, de veelgestelde vragen en meer.

Bekijk de praktische informatie

Impressie

Archeon middeleeuwse vakantie 1.jpg Archeon middeleeuwse vakantie 2.jpg Archeon middeleeuwse vakantie 3.jpg Archeon middeleeuwse vakantie 6.jpg Archeon middeleeuwse vakantie 7.jpg Archeon middeleeuwse vakantie 8.jpg
Card image cap

Expeditie Archeon

Even helemaal weg: drie dagen en twee nachten logeren terug in de tijd! Kom genieten van de historie en een avontuurlijk overnachting in de tenten.

Lees meer
Expeditie Archeon
Card image cap

Middeleeuwse vakantie

Terug naar 1350, weg met je mobieltje en je laptop! Even helemaal rustig in historische kleding, wat een avontuur! 

Lees meer
Middeleeuwse vakantie

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design