Middeleeuwse vakantie

Middeleeuwse vakantie

Terug naar 1350, weg met je mobieltje en je laptop! Even helemaal rustig in historische kleding, wat een avontuur! 


Vergeet vandaag en kom mee naar VROEGER!

Hebben we niet allemaal wel eens gedroomd van een tijdmachine? Dat je alleen maar een paar knoppen hoeft te draaien om de 21e eeuw achter je te laten? Weg van alle hectiek en het jachtige moderne bestaan en je even helemaal onderdompelen in de geschiedenis? In Museumpark Archeon kan dat! Je brengt er een onvergetelijke vakantie door in het middeleeuwse stadje Gravendam en leeft er zoals onze voorouders leefden. Vergeet vandaag en kom mee naar VROEGER!

Zodra je de middeleeuwse kledij over je hoofd trekt stap je op middeleeuws schoeisel een ander leven binnen. Onze Archeotolken laten je kennismaken met Gravendam en haar bewoners. Jij ben nu één van hen. Je leeft en werkt intensief in de middeleeuwen en je krijgt een actieve rondleiding. Heb je al eens een brood gebakken? Blink je uit in sottebollen of vaar je liever met je eigen vlot. Wie hakt het hout voor het kampvuur en wie plukt de kruiden? Een dag in de middeleeuwen blijkt even afwisselend als avontuurlijk. Daar geniet het hele gezin met volle teugen van!

Als het duister valt en het vuur dooft wordt het tijd om te slapen. Op de bovenverdiepingen van onze authentieke middeleeuwse huizen zijn sfeervolle gezinsverblijven ingericht met riante kingsize bedden van 2.20 lang en dekbedden van dons. De nacht is vervuld van diepe rust en mooie dromen, tot het gekraai van de haan je wekt voor een nieuwe dag.

Het arrangement

Als je aankomt bij Archeon mag je je auto gratis parkeren op onze parkeerplaats. Je kunt vervolgens om 11:00 uur inchecken in het vakantiehuisje, daarna start het programma. Tijd om de middeleeuwse kleding aan te doen! De hele eerste dag mag je in deze kleren rondlopen. Na een authentieke lunch ga je vervolgens twee uur op pad met een medebewoner van Gravendam. Samen verkennen jullie de omgeving op levendige wijze. Daarna heb je de tijd om Archeon op eigen tempo te ontdekken. ’s Avonds dineer je -uiteraard- op zijn middeleeuws en overnacht je in stijl in een van onze vakantiehuizen. De bedden zijn al opgemaakt, we vragen je wel om een handdoek mee te nemen.

’s Ochtends staat er een lekker ontbijtje klaar, waarna je nog de hele dag van het museumpark kunt genieten. We vragen je om uit te checken tussen 10:00 uur en 10:30 uur, maar slaan met liefde je bagage op voor overdag.

Tarieven

€ 225,00 per kamer, o.b.v. 2 personen
€   87,50 per extra persoon
€     1,50 per persoon toeristenbelasting
€   25,00 per kinderbed (campingbedje)
Kinderen t/m 3 jaar gratis
Museumkaarthouders ontvangen € 5,00 korting
 
*Tarieven zijn per nacht, maximaal 5 personen per kamer, 3 kamers beschikbaar
**Tarieven zijn inclusief entree, ontbijt, lunch, diner, middeleeuwse kledij, lakenpakket en parkeren incl. CO2 compensatie 


Reserveren

Middeleeuwse vakantie boeken? Wij ontvangen jouw reservering graag vooraf, zodat wij jullie optimaal kunnen ontvangen.

De vakantiehuizen zijn volgeboekt op onderstaande data:
9 op 10 mei 2020
16 op 17 mei 2020
29 op 30 augustus 2020
26 op 27 september 2020
3 op 4 oktober 2020

Reserveer hier jouw middeleeuwse vakantie 

Al een middeleeuwse vakantie gereserveerd?
Wij ontvangen graag de kledingmaten van de gasten, zodat de middeleeuwse kleding voor u klaarligt. Je kunt de kledingmaten opgeven via het matenformulier.

Locaties

Wij hebben diverse unieke locaties om jouw evenement net dat beetje extra te geven! Variërend van een gezellig diner met de familie tot een spetterend feest met honderden gasten.

Bekijk de locaties

Food & Beverage

Kom ouderwets genieten met jouw gasten. Wij verzorgen heerlijke dranken en spijzen voor jouw diner, barbecue, borrel, receptie of feest.

Bekijk ons aanbod

Offerte

Om zeker te weten dat we het event organiseren waar jij naar op zoek bent maken wij graag een vrijblijvende offerte op maat.

Offerte aanvragen
Card image cap

Middeleeuwse vakantie

Terug naar 1350, weg met je mobieltje en je laptop! Even helemaal rustig in historische kleding, wat een avontuur! 

Lees meer
Middeleeuwse vakantie
Card image cap

Middeleeuwse B&B

Slapen in de middeleeuwen en overdag genieten van het park! Je overnacht in de slaapkamer van de schoenmaker, wevershuis of schrijnwerker.

Lees meer
Middeleeuwse B&B
Card image cap

Camping

Beleef Archeon vanaf onze natuurcamping. Een lang weekend in het verleden, dat is pas vakantie! 

Lees meer
Camping

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design