De Stad van Sint!

De Stad van Sint!

Vier een compleet Sinterklaasfeest voor alle leeftijden met vele activiteiten, een bezoek van Sint en Piet en een poppenkastvoorstelling.


Wees welkom in De Stad van Sint!

Al jaren verblijft de Sint samen met zijn Pietenploeg in het knusse middeleeuwse stadje Gravendam in Archeon. Speciaal voor deze periode wordt het park omgetoverd tot 'De Stad van Sint'. In zijn er talloze schoorstenen waar onze Pieten kunnen trainen om de cadeautjes behendig in de schoenen te bezorgen. In het Schoenenhuis van de Sint leren ze hoe ze de schoenen het beste kunnen vullen, zodat alles perfect past, en in de Pepernotenfabriek worden de lekkerste pepernoten gebakken.

Neem een kijkje in de Schatkamer van de Sint en loop langs de Pietenslaapkamer waar de Pieten logeren. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet: ze zijn er allemaal. Laten we ook de pepernotenpiet niet vergeten! Hij bakt heel veel pepernoten in de pepernotenfabriek.

Wat is er allemaal te beleven in De Stad van Sint?

Alle kinderen kunnen een pietendiploma behalen! In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes schieten met pijl en boog, knutselen met de oerpieten, een mantelspeld maken, pepernoten bakken in de pepernotenfabriek, de pietentraining en nog veel meer. Behaal ook jouw Pietendiploma!

Schuif aan bij de speciale poppenkastvoorstelling over Sint en Piet. Het einde van de voorstelling barst uit in een groot Sinterklaasfeest. Samen met de zingpieten wordt het een feest met bekende liedjes in grote afwachting van de komst van Sint.

Laat je verwonderen in de tentoonstelling “Het Verhaal van Nicolaas”. Het verhaal neemt je mee naar de vroegste geschiedenis van de heilige Sint Nicolaas, de bisschop van Myra vanaf het jaar 300. Kom alles te weten over deze wonderdoener en redder in nood. Lees hier meer over de tentoonstelling.

Op zondagen kan je ook komen brunchen met Sint en Piet. Natuurlijk mag een foto met Sint niet ontbreken. De speciale brunch begint om 11:00 uur en eindigt om circa 13:00 uur. Wil je hier bij zijn? Klik hier voor meer informatie en reserveer snel een tafel!

Met de zaak naar de Sint

Het leukste kinderfeest van het jaar exclusief voor uw organissatie, bedrijf of instelling vier je ook in De Stad van Sint. In Archeon organiseer je een eigen Sinterklaasbedrijfsfeest in één van onze zes prachtige zalen in de herberg. Uiteraard zijn Sint en de Pieten er ook bij. Decor, podium en geluidsapparatuur zijn allemaal voor u geregeld. Een unieke manier om uw eigen Sinterklaasbedrijfsfeest te vieren! 

Brochure Met de zaak naar de Sint

Foto's Collage Sint.png

Onze Sint Arrangementen (vanaf 30 personen):

Arrangement Pepernoot
Ontvangst met lekkernijen van de Sint en koffie, thee, chocolademelk of fris. Een bezoek aan de poppenkastvoorstelling: Het grote geheim van Sint en zijn ridders. En de hele dag meedoen aan de activiteiten in de pietenhuizen met als beloning een pietendiploma.

Arrangement Piet
Gelijk aan arrangement Pepernoot uitgebreid met een heerlijke lunch en voor de kinderen frites met mayonaise en vegetarische kipnuggets.

Arrangement Marsepein
Gelijk aan arrangement Pepernoot uitgebreid met een heerlijke familiebrunch met spetterend ijsdessert in Sintstijl met een bezoek van Sinterklaas.

Contact
Boek een compleet Sinterklaasfeest vanaf 30 personen. Wil je reserveren, heb je nog vragen of wil je een bezichtiging plannen? Bel 0172 447744 of mail naar info@archeon.nl. Ook kun je je persoonlijke voorkeuren hier doorgeven, wij maken graag een vrijblijvende offerte op maat voor je! 

Ontdek het park

Zwerf eens lekker lang door de prehistorie, ontmoet de high tech Romeinen en duik eens diep in de middeleeuwen.

Ontdek het park

Activiteiten agenda

Er is iedere dag van alles te doen in Archeon, maar in de weekeinden en vakanties is er extra veel te beleven!

Bekijk de activiteiten

Praktische informatie

Lees hier alle informatie over de openingstijden, route, contactgegevens, parkeermogelijkheden, restaurants, de veelgestelde vragen en meer.

Bekijk de praktische informatie

Impressie

Stad van Sinterklaas club.jpg Stad van Sinterklaas Feest Sinterklaasfeest.jpg Stad van Sinterklaas kalligraferen.jpg Stad van Sinterklaas Lichtjesoptocht 2.jpg Stad van Sinterklaas Lichtjesoptocht 3.jpg Stad van Sinterklaas middeleeuwen 1.jpg Stad van Sinterklaas middeleeuwen.jpg Stad van Sinterklaas Muziekpiet 1.jpg Stad van Sinterklaas pakjes gooien.jpg Stad van Sinterklaas Pakjespiet.jpg Stad van Sinterklaas Piet 1.jpg Stad van Sinterklaas Piet 2.jpg Stad van Sinterklaas Piet 5.jpg Stad van Sinterklaas sintbezoek 2.jpg Stad van Sinterklaas Sint.jpg
Card image cap

Met de zaak naar de sneeuw

Als uw bedrijf iets te vieren heeft, dan mag dat memorabel zijn. Een onvergetelijk kerstfeest, een personeelsfeest in de sneeuw...

Lees meer
Met de zaak naar de sneeuw
Card image cap

De Stad van Sint!

Vier een compleet Sinterklaasfeest voor alle leeftijden met vele activiteiten, een bezoek van Sint en Piet en een poppenkastvoorstelling.

Lees meer
De Stad van Sint!
Card image cap

Vergaderen in winterse sferen

Een bijzondere vergadering, midden in ons winterwonderland, met leuke winterse activiteiten of een heerlijke winter houtgestookte barbecue!

Lees meer
Vergaderen in winterse sferen

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design