Informatie over de dag zelf

Informatie over de dag zelf

Schoolreis al geboekt? Lees hier hoe jouw schoolreisdag eruitziet, van aankomst tot en met vertrek.


Ontvangst
Vanaf 09:45 uur ben je van harte welkom bij ons entreegebouw. De begeleiders melden de aankomst van de groep bij onze kassamedewerkers. Je ontvangt:

  • Dagprogramma, hierop staan de activiteiten* vermeld waaraan de leerlingen deel kunnen nemen.
    *Activiteiten: o.a. schminken, vuur maken, broodje bakken, boogschieten, zwaardvechten, armbandje vilten, kaarsje maken, exerceren, fibula maken 
  • Plattegrond.
  • Voucher voor het afhalen van de ijsjes en eventueel uw lunch.
  • Terugkomkaartje.

Lunch
Indien je de lunch gereserveerd heeft hoor je bij de entree het tijdstip en de plaats waar de lunch genuttigd kan worden. 
Zelf meegebrachte lunch kun je op verschillende plaatsen in het park nuttigen; bij de Herberg, het Klooster en bij de speeltuin. Wij kunnen voor een zelf meegebrachte lunch geen plaats reserveren.

Doe route (indien gereserveerd) verzamelen bij:
Prehistorie - Mesolithicum
Romeinse tijd - Forum
Middeleeuwen - Klooster

Techniekroute (indien gereserveerd) verzamelen bij:
Romeinse tijd - Forum

Archeologiehuis Zuid-Holland
In de boerderij -Villa van Rijswijk- kun je na de introductiefilm over de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen de meer dan 600 vondsten bekijken. Je kunt de verhalen en de gebruiken achter deze vondsten zien, horen en beleven. Het Romeins Museum is gedurende de dag te bezoeken.

Gladiatorengevecht
14:30 uur: Gladiatorengevecht in de Arena.
Het Gladiatorengevecht duurt ca. 30 minuten. Je wordt verzocht op tijd aanwezig te zijn en de Arena tijdens de show niet te verlaten. 

Vertrek
Archeon sluit om 15:30 uur. Indien je het Gladiatorengevecht bezoekt kun je vanaf 15:30 uur vanaf de parkeerplaats vertrekken. Tijdens schoolvakanties is het gladiatorengevecht om 15:30 uur, het park is tijdens deze schoolvakanties geopend tot 17:00 uur.

Doe Route

Onder begeleiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Hierbij gaan ze aan de slag met verschillende activiteiten.

Lees meer

Schoolreis lunch

Maak je schoolreis compleet en geniet met de klas van een verzorgde lunch zoals heerlijke frites met mayo en biologische kipnuggets.

Lees meer

Reserveer schoolreis

Ga mee op avontuur en reserveer hier direct jouw schoolreis naar Archeon.

Reserveren
Card image cap

Schoolreis

Een schoolreisje naar Archeon is leuk, spannend en educatief. Beleef de geschiedenis!

Lees meer
Schoolreis
Card image cap

Leefproject

Een uitgebreid programma met actieve en creatieve activiteiten inclusief ontbijt, lunch, diner en overnachting in de Romeinse Herberg.

Lees meer
Leefproject
Card image cap

Archeologiehuis

Archeologiehuis Zuid-Holland met het Romeins Museum is gevestigd in een reconstructie van een Gallo-Romeinse boerderij en toont verschillende collecties.

Lees meer
Archeologiehuis

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design