Informatie vooraf

Informatie vooraf


Graag ontvangen wij jouw klas in Archeon voor een ontdekkingsreis door de geschiedenis van Nederland.

Het tarief voor ons schoolreisarrangement is inclusief gratis:

  • Entree Archeon
  • Dagprogramma met activiteiten
  • Bezoek Romeins Museum / Archeologiehuis Zuid-Holland
  • IJsje
  • Blikje drinken
  • Terugkomkaartje voor de leerlingen
  • Paspoort voor het basisonderwijs
  • Expeditietocht of ontdekkingstocht voor het voortgezet onderwijs
  • Docentenpas voor docenten en begeleiders
  • Parkeren

Docentenmiddag
Iedere woensdagmiddag om 14:00 uur (m.u.v. vakanties) organiseert Archeon een docentenmiddag. Ter voorbereiding van de schoolreis is dit zeker de moeite waard. Een Archeotolk maakt je wegwijs in het park en beantwoordt jouw vragen. Je kunt je aanmelden via educatie@archeon.nl.

Docentenpas
Met de docentenpas kun je met 2 docenten en/of begeleiders gratis een oriënterend bezoek brengen aan Archeon. Dit is gedurende het gehele seizoen, tijdens openingstijden, mogelijk. Je kunt de docentenpas aanvragen via educatie@archeon.nl.

Aanbod van programma's

Lespakketten Ter voorbereiding in de klas.
Paspoort Dit boekje met 3 speurtochten ontvangen alle leerlingen van de basisschool op de dag van aankomst.
Ontdekkingstocht Een educatieve tocht voor VMBO/HAVO leerlingen door de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Deze tocht kun je vooraf downloaden, uitprinten en meenemen als leidraad voor het bezoek.
Expeditietocht Een educatieve tocht voor HAVO/VWO leerlingen door de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Deze tocht kun je vooraf downloaden, uitprinten en meenemen als leidraad voor het bezoek.
Archeon Quest In groepjes speel je samen de verschillende quest door QR-codes te scannen in de Romeinse tijd. Weet jij het mysterie te ontcijferen van het Romeinse Feest?
Audiotour Een audiotour door Archeon. Download de tour voorafgaand aan het bezoek.


Doe Route
Onder begeleiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Klik hier voor meer informatie.

Techniekenroute
Onder leiding van een Romeinse Archeotolk maak je met de leerlingen op actieve wijze kennis met de bijzondere geschiedenis van de Romeinse grens 'de Limes' in Zuid-Holland. Ontdek 10 technieken die door de Romeinen zijn ontwikkeld: hout zagen, ijzer smeden, waterdicht maken, varen, hijsen, landmeten, heien, wegenbouw, bruggenbouw, projectielen schieten. Klik hier voor meer informatie.
De techniekenroute is voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en de 1e klas van het voortgezet onderwijs.

Gedragsregels
Op Archeon gelden gedragsregels volgens de landelijke normen en waarden. Wij verzoeken je dit duidelijk aan de leerlingen uit te leggen en ze deze dag te begeleiden. Bij vermoedens of constatering van afwijkend gedrag zullen de toezichthoudende medewerkers passende maatregelen nemen.

Doe Route

Onder begeleiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Hierbij gaan ze aan de slag met verschillende activiteiten.

Lees meer

Schoolreis lunch

Maak je schoolreis compleet en geniet met de klas van een verzorgde lunch zoals heerlijke frites met mayo en biologische kipnuggets.

Lees meer

Reserveer schoolreis

Ga mee op avontuur en reserveer hier direct jouw schoolreis naar Archeon.

Reserveren

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design