Riddertoernooi in Archeon

Riddertoernooi in Archeon

05-09-2016

Op zaterdag 10 en zondag 11 september is er in Gravendam, het middeleeuwse stadje van Archeon, hoog bezoek: Anselmus Adornes, heer van Corthuy, Gentbrugge en Ronse. Hij is een Bourgondische ridder van het hoogste allooi en komt speciaal naar Gravendam omdat hij een eed heeft gezworen om een dame te dienen. Hij zal tegen elke uitdager in het strijdperk treden en pas als hij overwonnen wordt, wordt hij ontslagen van zijn eed. Zijn plaats wordt dan ingenomen door de overwinnaar.

Anselmus is dus op zoek naar een ridder die hem in een eerlijk gevecht kan verslaan. Er is een uitdager gevonden die hem te lijf wil gaan: Joris Bave, hofmeester en uitstekend ridder. Zij zullen zich met elkaar meten op het toernooiveld van Archeon. Kies je favoriete ridder uit en moedig hem aan!

  

Word ook ridder!

In de middeleeuwen werd je geboren als ridder. Tegenwoordig kan je ook zelf ridder worden, als je goed je best doet. Je moet leren omgaan met de wapens van een ridder, maar ook hoffelijk en wijs zijn. Als ridder heb je natuurlijk een zwaard nodig. In het Romeins Museum ligt het blad van een magisch zwaard, dat 800 jaar geleden door een ridder werd gebruikt. Er staat een magische tekst op die nog niemand heeft kunnen ontcijferen. 

Als je alle stappen van het ridderschap hebt doorlopen, zal ridder Anselmus je uitnodigen ook een eed af te leggen. Leer je liever hoe middeleeuwse jonkvrouwen zich gedroegen? Maak dan je eigen armbandje, leer lezen en schrijven en zorg ook dat je leert dansen op middeleeuwse muziek. En hoewel in de middeleeuwen de jongens vochten en de meisjes dansten, mag het tegenwoordig  ook andersom.

Zondagbrunch

Op zondag 11 september begin je de dag goed met een heerlijke zondagbrunch. De zondagbrunch begint om 11.00 uur en eindigt om circa 13.00 uur. Voor de kinderen is er vermaak in Romeinse, prehistorische of middeleeuwse stijl. Na de brunch heeft u ruim de gelegenheid voor een bezoek aan het park. Bij de entree ontvangt u een dagprogramma waar alle activiteiten van de dag op vermeld staan. 

Meer lezen?

  • Archeon ontvangt erepenning Gemeente Alphen aan den Rijn
  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design