Bijenweekend

Bijenweekend

15-08-2020 - 16-08-2020

Bijenweekend

Zaterdag 15 en zondag 16 augustus geopend van 10.00 - 17.00 uur

In dit weekend doet Archeon mee aan de ‘Nationale Bijentelling’. Waarom doen wij daar aan mee, ons museumpark is immers al een eldorado voor wilde bijen? Dat doen we omdat het niet goed gaat met de wilde bij in Nederland. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen. Elke bij telt, jij ook?

In Archeon komen de meeste bijensoorten van heel Zuid-Holland voor, je kunt op die dag dus veel verschillende wilde bijen maar ook honingbijen herkennen en fotograferen met je telefoon.

Wij willen tijdens dit weekend laten zien hoe je thuis met eenvoudige maatregelen mee kunt zorgen voor een beter leven van bestuivers. Jouw bijdrage zorgt ervoor dat de werkgroep bijenlandschap Groene Cirkels Archeon de zorg van bedreigde bijen kan verbeteren. Wij organiseren tijdens dit weekend een informatiemarkt in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn, het IVN, Groei en Bloei en operatie Steenbreek.

Dit weekend staat niet alleen in het teken van Nederland Zoemt maar is een event over biodiversiteit, circulariteit en duurzaamheid.
Wist u dat Museumpark Archeon super duurzaam is, u hoort hier meer over in de informatiestand van Bijenlandschap Groene Cirkels Archeon.

Wil je meer weten over dit weekend of om vrijwilliger te worden bij het bijenvolk Archeon van Bijenlandschap Groene Cirkels neem dan contact op met wiel@archeon.nl en kijk ook op https://www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/bijentelling-resultaten/  

Namens alle bijen: zzzuper bedankt!

Gratis entree met de Museumkaart. Reserveer hier je bezoek.
Programma onder voorbehoud

Meer lezen?

 • 19-07-2020
  Vroege vogel opening
 • 01-08-2020
  Romeinse weken
 • 15-08-2020
  Bijenweekend
 • 16-08-2020
  Maria Hemelvaart

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design