Mode door de eeuwen heen

Mode door de eeuwen heen

19-08-2023 - 20-08-2023

Mode door de eeuwen heen

Mode door de eeuwen heen
Archeon staat in het teken van mode door de eeuwen heen. Er zijn verschillende speciale demonstraties en activiteiten.

In de prehistorie weven we met plantaardige vezels, zoals brandnetel, vlas en boombast. Daarnaast wordt er wol geverfd en gaan we spinnen en weven met wol. Je kunt hier dit weekend ook zelf leren sprangen. Dat is de oudste manier van vlechten die we kennen.  In de speciale prehistorische kledingtentoonstelling wordt verschillende kleding getoond wat gemaakt is van lindebast. In de bronstijd wordt getoond hoe men textiel kan verven met de planten die er waren in de prehistorie. 

In de Romeinse tijd kun je textiel stempelen. Je kunt bij de Domus ook op de foto in Romeinse kleding. Verder zijn er verschillende demonstraties van ambachten en in het badhuis worden verschillende Romeinse kledingstijlen getoond.  In de Domus worden Romeinse kapsels getoond en de Romeinse legionairs laten zien hoe men een maiiënkolder maakt. 

In de middeleeuwen worden demonstraties gegeven van borduren, spinnen en weven, bandweven en kaartweven en vilten. De schoenmaker is het leer aan het bewerken in zijn ambachtshuis. Een middeleeuws gezelschap showt laat middeleeuwse kleding. 

Gratis entree met de Museumkaart. Reserveer hier je bezoek.
Programma onder voorbehoud

Mode door de eeuwen heen 4.jpg

Meer lezen?

 • 26-03-2023
  Zondagsbrunch
 • 01-04-2023
  Nationale Museumweek
 • 02-04-2023
  Palmpasenprocessie
 • 07-04-2023
  Goede Vrijdag

Impressie

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design