Lezing historicus Maarten van Rossem

Lezing historicus Maarten van Rossem

06-05-2024 - 06-05-2024

Lezing historicus Maarten van Rossem

In het kader van het vertrek van Leo van Sister, voorzitter Vereniging Vrienden van Archeon, spreekt historicus Maarten van Rossem op maandag 6 mei in Archeon. Deze lezing is speciaal voor leden van de VVvA. Word lid van de Vereniging Vrienden van Archeon en kom langs bij de lezing!

Lezing: De 21e eeuw, die in de jaren zeventig begon
Wat zijn de meest kardinale gebeurtenissen van de eerste twee decennia van de 21e eeuw? Ongetwijfeld de opkomst van China en de dominantie van het neoliberale discours, dat de kredietcrisis ten gevolge had. Het is evident dat de oorzaken van deze gebeurtenissen in de decennia voor het begin van de nieuwe eeuw gezocht moeten worden. Zo wordt de blik van historicus van Rossem onvermijdelijk naar de op het eerste gezicht nogal verwarrende jaren zeventig getrokken. Toen sneuvelde de brede naoorlogse consensus, triomfeerden de neoliberale inzichten en begon het hervormingsproces in China.

Op onnavolgbare wijze neemt historicus Maarten van Rossem ons mee in de recente geschiedenis. Maarten van Rossem is een alom bekende Nederlandse historicus, amerikanist, presentator, schrijver en emeritus hoogleraar. Zijn lezingen, vertellingen en podcast worden hogelijk gewaardeerd evenals zijn voorzitterschap bij de Slimste Mens.

Algemene informatie
Inloop 19:00 uur,
Aanvang lezing 19:30 uur en
einde 22:00 uur

Entree p.p. €10,00 plus € 1,00 transactiekosten voor VVvA leden.

Aanmelden via: www.vrienden-archeon.nl/tickets

Nog geen lid van de Vereniging Vrienden van Archeon? Word dan snel lid en kom naar de lezing; voor slechts € 13,75 plus € 1,00 transactiekosten krijg je het VVvA lidmaatschap met veel ledenvoordelen tot eind 2024, inclusief toegang tot de lezing van Maarten van Rossem.

Locatie
Archeologiehuis Zuid-Holland, naast de entree van Museumpark Archeon.
Archeonlaan, 2408 ZB , Alphen aan den Rijn

Wil je zelf aan Maarten een vraag stellen? Of het boek van Maarten bestellen en op 6 mei laten signeren, het boek kost € 20,00. Mail je vraag en/of bestel het boek via communicatie@vrienden-archeon.nl. Boek kun je op de avond van de lezing zelf ophalen en betalen in Archeon en daarna laten signeren.

Meer lezen?

 • 20-04-2024
  Sint Joris en de draak
 • 28-04-2024
  De Romeinen komen!
 • 05-05-2024
  Zondagsbrunch
 • 05-05-2024
  Maria Processie

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design