17e eeuws weekend

17e eeuws weekend

18-05-2024 - 20-05-2024

17e eeuws weekend

In het middeleeuwse stadje Gravendam kun je een duik nemen in de vroege middeleeuwen tot aan het jaar 1350. Tijdens het Pinksterweekend wordt ook de late middeleeuwen tot leven gebracht, met diverse re-enactmentgroepen die een glimp bieden van het 17e en 18e-eeuwse leven. Vergeet niet langs het toernooiveld te wandelen, waar ridders uit de 17e eeuw een indrukwekkende demonstratie geven!

Compagnie Grolle komt langs. Zij zijn een gezelschap Grollenaren (en een aantal huurlingen van buiten de stad), die in hun vrije tijd een stukje van het roemruchte verleden van het Achterhoekse vestingstadje Groenlo weer tot leven proberen te brengen. Dat doen ze door zich in kleding uit de zeventiende eeuw te steken. Geen uniformen, want die hadden ze in die tijd nog niet. Net zo min als lange broeken; de wijde pofbroeken tot net onder de knie waren standaard.

Pinksterprocessie
Natuurlijk beleef je ook de vroege middeleeuwen in Archeon. Loop zelf mee in de Pinksterprocessie, waar de Minderbroeders de symbolen van het Pinksterfeest, vuur en water, naar de poorters in Gravendam brengen. Voor deze middeleeuwse optocht zoeken de Minderbroeders bezoekers die de rollen van wimpeldragers, wierookvatdragers, vuurdragers en zingende processiegangers kunnen vervullen. Meer informatie vind je hier

Foto: Compagnie Grolle

Gratis met Museumkaart. Programma onder voorbehoud. 

Meer lezen?

 • 25-05-2024
  Canondagen in Archeon
 • 04-06-2024
  Lezing: De oorsprong van megalithische culturen
 • 08-06-2024
  Spelletjes Weekend
 • 15-06-2024
  Nationale Archeologiedagen

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design