Internationaal Romeins Festival

Internationaal Romeins Festival

04-08-2024 - 17-08-2024

Internationaal Romeins Festival

Avé, de Romeinen komen!

Van zondag 4t/m zaterdag 17 augustus is het Internationaal Romeins Festival in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn voor de 25ste keer!

Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de demonstraties en de vele andere activiteiten.  Doe mee aan de exercities en bewonder de ceremonie in de Romeinse Tempel. 

De Nederlandse levende geschiedenis groepen beelden het Romeinse en inheemse leven uit van ongeveer 50 tot 150 na christus door middel van re-enactment. Er zijn niet alleen militairen die het Romeinse soldatenleven laten zien, maar ook burgers, dames en heren, met hun bezigheden als leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en masseren. De militaire afdeling bestaat naast de herkenbare romeinse legionairs ook uit auxilia, oftewel de hulptroepen die uit onze regio kunnen komen, maar ook uit de vele andere windstreken van het Romeinse Rijk.

Word een Romein! 
Beleef nu zelf hoe het is om een Romein te zijn. Laat je trainen en word ook een echte legionair en doe mee met exerceren in het Romeins legioen. Geniet van een Romeinse massage in het imposante badhuis, of maak een echte Romeinse fibula die je mee naar huis mag nemen!

Dagelijks zit iedereen klaar in de Arena voor het grootste gladiatorenshow ooit! Een spectaculaire show waarin de gladiatoren strijden voor hun vrijheid. Neem plaats en juich jouw helden toe! 

Rare jongens die Romeinen!
De Romeinen geven dagelijks een uitgebreide demonstratie in de Arena waarbij ze de verschillende verdedigings- en vechttechnieken laten zien. De kinderen gaan exerceren met het Romeinse legioen en uiteraard kan jong en oud de Romeinse helmen passen of gehuld in Romeinse kledij klaar staan voor een uniek fotomoment.

Gratis entree met de Museumkaart. Reserveer hier je bezoek.
Programma onder voorbehoud

Romeins Festival 2022 10.jpg

Romeins Festival 2022 5.jpg

Arena1.jpg

Mode door de eeuwen heen 1.jpg

Romeinse tijd Museumpark Archeon.jpg

Meer lezen?

 • 28-04-2024
  De Romeinen komen!
 • 05-05-2024
  Zondagsbrunch
 • 05-05-2024
  Maria Processie
 • 06-05-2024
  Lezing historicus Maarten van Rossem

Impressie

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design