Internationaal Romeins Festival

Internationaal Romeins Festival

30-07-2023 - 12-08-2023

Internationaal Romeins Festival

Avé, de Romeinen komen!

Van zondag 30 juli t/m zaterdag 12 augustus is het Internationaal Romeins Festival in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn voor de 24ste keer!

Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de demonstraties en vele andere activiteiten.  

De Nederlandse levende geschiedenis groep Legiio Secunda Augusta beeldt het Romeinse en inheemse leven uit van ongeveer 50 tot 150 na christus door middel van re-enactment. Legiio Secunda Augusta heeft niet alleen militairen die het Romeinse soldatenleven laten zien, maar ook burgers met hun bezigheden als leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en masseren. De militaire afdeling bestaat naast de herkenbare romeinse legionairs ook uit auxilia, oftewel de hulptroepen die uit onze regio kunnen komen, maar ook uit de vele andere windstreken van het Romeinse Rijk.

Word een Romein! 
Beleef nu zelf hoe het is om een Romein te zijn. Laat je trainen en word ook een echte legionair en doe mee met exerceren in het Romeins legioen. Geniet van een Romeinse massage in het imposante badhuis, of maak een echte Romeinse fibula die je mee naar huis mag nemen!

Dagelijks zit iedereen klaar in de Arena voor het grootste gladiatorenshow ooit! Een spectaculaire show waarin de gladiatoren strijden voor hun vrijheid. Neem plaats en juich jouw helden toe! 

Rare jongens die Romeinen!
De Romeinen geven dagelijks een uitgebreide demonstratie in de Arena waarbij ze de verschillende verdedigings- en vechttechnieken laten zien. De kinderen gaan exerceren met het Romeinse legioen en uiteraard kan jong en oud de Romeinse helmen passen of gehuld in Romeinse kledij klaar staan voor een uniek fotomoment.


Programma onder voorbehoud

Romeins Festival 2022 10.jpg

Romeins Festival 2022 5.jpg

Meer lezen?

 • 26-03-2023
  Zondagsbrunch
 • 01-04-2023
  Nationale Museumweek
 • 02-04-2023
  Palmpasenprocessie
 • 07-04-2023
  Goede Vrijdag

Impressie

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design