Nationale Bijentelling

Nationale Bijentelling

17-04-2021 - 18-04-2021

Nationale Bijentelling

Op zaterdag 17 en zondag 18 april is de Nationale Bijentelling. Dan vragen we heel Nederland in actie te komen voor de wilde bij. Van de 358 soorten wilde bijen die er in ons land voorkomen, is namelijk de helft bedreigd. En zonder die bijen verdwijnt ook een deel van ons voedsel, want bijen zijn onmisbaar bij de bestuiving van veel eetbare gewassen. Tel op 17 of 18 april een half uur de bijen in je tuin of op je balkon. Zo help je onderzoekers van Naturalis de bij te beschermen. Kijk op nationalebijentelling.nl 

Nationale Bijentelling in Archeon
Waarom doen we daar aan mee, ons museumpark is immers al een eldorado voor wilde bijen? Dat doen we omdat het niet goed gaat met de wilde bij in Nederland. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen. Elke bij telt, jij ook?
In Archeon komen de meeste bijensoorten van heel Zuid Holland voor, je kunt op die dag dus veel verschillende wilde bijen maar ook honingbijen herkennen en fotograferen met je telefoon.

Wij willen je tijdens dit weekend laten zien hoe je thuis met eenvoudige maatregelen mee kunt zorgen voor een beter leven van bestuivers. Jouw bijdrage zorgt ervoor dat de werkgroep bijenlandschap Groene Cirkels Archeon de zorg van bedreigde bijen kunnen verbeteren. 

Wil je meer weten over dit weekend of om vrijwilliger te worden bij het bijenvolk Archeon van Bijenlandschap Groene Cirkels neem dan contact op met wiel@archeon.nl en kijk ook op https://www.nederlandzoemt.nl/

Meer lezen?

 • 04-06-2024
  Lezing: De oorsprong van megalithische culturen
 • 08-06-2024
  Spelletjes Weekend
 • 15-06-2024
  Nationale Archeologiedagen
 • 16-06-2024
  Vaderdagbrunch

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design