Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk 


Vrijwilligers gezocht voor in de restauratiewerf ‘Zwammerdamschepen’’

Heeft u wekelijks wat tijd over die u wel wilt besteden aan een leuke, sociale en interessante activiteit? Lijkt het u wel leuk om met publiek te werken? Dan willen we u graag uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen op onze Restauratiewerf “Zwammerdamschepen”. Deze werf is een unieke plaats waar op dit moment zes schepen uit de Romeinse Tijd gerestaureerd worden. In Romeinse sferen kunnen bezoekers van Museumpark Archeon een reeds gerestaureerd schip en een tentoonstelling bezichtigen, maar vooral kan men ervaren hoe de restauratie van de andere schepen live verloopt.

Voor de uitbreiding van ons team zoeken we enthousiaste gidsen die het werk en onze ontdekkingen met Archeon-bezoekers willen delen. U wordt opgenomen in een gezellige team en gaat zelf daarna nog veel meer ontdekken over het leven van de Romeinen en Germanen in een gebied dat later Nederland zal worden. U maakt kennis met de archeologie, opgravingen, de Romeinen en hun scheepvaart, verrassende vondsten en de restauratie van deze unieke Zwammerdam schepen! Geïnteresseerd? Dat zou u ook wel willen maar u heeft dit nog nooit gedaan? Geen zorg. Een ervaren medewerker zorgt ervoor dat u op leuke en informele wijze alle fijne kneepjes van het vertellen en gidsen onder de knie krijgt.

Wilt u dit wel eens proberen? Meldt u zich dan aan voor een vrijblijvend oriëntatiebezoekje. U kunt zich aanmelden of meer informatie verkrijgen bij Olga Kat: vrijwilligers@vrienden-archeon.nl of info@archeon.nl

 

Zwammerdam 2 in Restauratiewerf.jpg

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design