Eerherstel voor boer, bakker en bammetje: Middeleeuwse hompen, vers uit de oven

Eerherstel voor boer, bakker en bammetje: Middeleeuwse hompen, vers uit de oven

Mooi artikel in het Nederlands Dagblad over de middeleeuwse bakker in Museumpark Archeon.


Brood heeft het zwaar als dagelijkse kost. Cornflakes en koek, yoghurt en muesli eisen hun plek op in de ontbijtkeuken. Haast is het alibi, gezondheid het motto. Het ND predikt deze zomer daarom eerherstel voor boer, bakker en bammetje. Vandaag: brood in de middeleeuwen.

Voordat we deze zomer een gevarieerd broodmaal in zeven gangen laten rijzen en opdienen, reizen we eerst terug in de tijd. Terug naar de rauwe historie van zaadjes die werden gekauwd, geplet en tot pap gemaakt. De boterham was nog ver weg ...

Mooi artikel in het Nederlands Dagblad over de middeleeuwse bakker in Museumpark Archeon. Klik hier en lees het volledige artikel.

Doe-route

Onder begeleiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Hierbij gaan ze aan de slag met verschillende activiteiten.

Lees meer

Schoolreis lunch

Maak je schoolreis compleet en geniet met de klas van een verzorgde lunch zoals heerlijke frites met mayo en biologische kipnuggets.

Lees meer

Reserveer schoolreis

Ga mee op avontuur en reserveer hier direct jouw schoolreis naar Archeon.

Reserveren

Volg ons op social media:

© 2025 Archeon, SERA Business Design