Restauratie Zwammerdamschepen zeker gesteld

Restauratie Zwammerdamschepen zeker gesteld

 


Op donderdag 25 augustus 2022 ondertekenden een aantal betrokkenen het document over de afronding van de restauratie van de Zwammerdamschepen. Het waren Arjan de Zeeuw - namens staatssecretaris Cultuur Gunay Uslu van het ministerie van OCW-, Willy de Zoete - gedeputeerde voor de provincie Zuid-Holland-, Jan Jehee - Stichting Museumpark Archeon- en Anouk Noordermeer, wethouder van Alphen aan den Rijn. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in de Arena van Museumpark Archeon. Ook burgemeester Liesbeth Spies vierde het moment mee, net als 400 onderzoekers en wetenschappers uit dertig landen van het Limes Congres XXV. Jack en Monique Veldman en Tom Hazenberg van ‘Operatie Zwammerdamschepen’ zijn blij met de zekerheid die de ondertekening biedt.  

Er wordt samengewerkt door gemeente, provincie, het Rijk en Museumpark Archeon om de Romeinse schepen te restaureren die in de jaren 70 van de vorige eeuw in Zwammerdam zijn opgegraven. De werelderfgoed-status van de Neder-Germaanse Limes en het daaraan gekoppelde Limes Feestjaar 2022 zijn de aanleiding voor het ondertekenen van deze intentieverklaring. Hierin wordt door alle partijen de intentie uitgesproken om de restauratie van de Zwammerdamschepen tot stand te brengen.

Ondertekening intentieverklaring.jpg
Foto v.l.n.r: Tom Hazenberg, Willy de Zoete, Monique Veldman, Anouk Noordermeer, Jack Veldman, Liesbeth Spies, Arjan de Zeeuw,
Jan Jehee, Andres Thiel & Rebecca Jones

Wij zijn Archeon! (1).jpg
Foto: start presentatie ondertekening intentieverklaring in Museumpark Archeon

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design