Wereld vol Goden

Wereld vol Goden

Wereld vol Goden

De interactieve familietentoonstelling ‘Wereld vol Goden’ verbindt de Romeinse godenwereld met de wereld van vandaag de dag. Dompel u onder in de wereld van liefde en lust, waar Venus en Bacchus de scepter zwaaien.


Wereld vol Goden

Ooit leefden goden en mensen samen op aarde. Aan dit zogenaamde Gouden Tijdperk kwam uiteindelijk een einde: de goden vertrokken richting de Olympus in de lucht en de mens bleef alleen op aarde achter. De band met de goden bleef ondanks deze verhuizing onverminderd sterk, ook bij de Romeinen. Onder leiding van oppergod Jupiter, bleven de honderden goden en godinnen alom aanwezig en actief in werkelijk alle aspecten van het menselijk bestaan. Zij stuurden de natuur aan, traden op als beschermheiligen van hele beroepsgroepen en stonden aan de wieg van kunst, cultuur en wetenschap. Een veilig gevoel voor de doorsnee Romein in zijn grote, onvoorspelbare wereld.

Met de val van het Romeinse Rijk in de vijfde eeuw, maakten de oude goden plaats voor een nieuwe godsdienst: het Christendom. Compleet verdwijnen deden de goden echter nooit. Ruim 2000 jaar later zijn de sporen van Jupiter en consorten nog terug te vinden in onze moderne wereld. Wist u bijvoorbeeld dat het wifi-teken, de doos cornflakes en het symbool op de Nike schoenen eigenlijk heel Romeins zijn?

De interactieve familietentoonstelling ‘Wereld vol Goden’ verbindt de Romeinse godenwereld met de wereld van vandaag de dag. Dompel u onder in de wereld van liefde en lust, waar Venus en Bacchus de scepter zwaaien of zoek de beklemmende stilte op van het dodenrijk waar Pluto en Proserpina heersen. Overal treft je opvallende details en verassende wist-je-datjes aan, waaruit zal blijken dat de Romeinse goden nog altijd met ons zijn, zonder dat wij dat doorhebben.

In ons heerlijk warme theater kunnen de bezoekers plaatsnemen om als een echte Romein te luisteren naar de mooiste, verklarende godenverhalen. Ontdek waarom rozen doornen hebben. De goden ontvangen je graag in hun, en tegelijkertijd ook, jou eigen wereld.
De wereld vol goden.

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design