Vierstroom ledendag

Vierstroom ledendag

03-04-2020 - 03-04-2020

Vierstroom ledendag

Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.  

Prehistorie
Ga mee op reis, héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars, de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd. Vaar in een echte boomstamkano, laat je schminken als een echte jager, bak een prehistorisch broodje op stok, versleep een hunebedsteen en leer hoe je vuur maakt met een echte vuursteen.

Romeinse tijd 
In het Romeinse stadje staan o.a. een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. Ook kun je meedoen aan vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibula maken of de kruidenspeurtocht. 

Middeleeuwen 
In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten of boogschieten. Tot besluit kan iedereen nog even ravotten in de speeltuin of het doolhof. 

Shows
Beleef de Romeinse tempelceremonie voor Nehalennia en het legandarische gladiatorengevecht in de arena.

Belangrijke informatie m.b.t. aanmelden
Hieronder kunt u zich aanmelden voor de Vierstroom ledendag in Archeon op vrijdag 3 april. Iedereen dient zich via onderstaand formulier aan te melden. Onder het formulier staan de tickets. Hier kunt u uw Vierstroom leden: Entree Archeon ticket en Parkeerticket aanschaffen. Museumkaarthouders hebben geen apart ticket nodig, de Museumkaart tonen bij aankomst voldoet.

Vierstroom leden aamelden

Bestel direct uw tickets

Vierstroom leden: entree Archeon

Datum: 03/04/2020

Per ticket
€ 12,45
Vierstroom leden: Parkeerticket

Incl. CO2 compensatie

Datum: 03/04/2020

Per ticket
€ 0,00

Meer lezen?

 • 14-12-2019
  IJsbaan
 • 21-12-2019
  Wintertentoonstelling 'Ubi est.. Spartacus'
 • 01-02-2020
  Winterbivak Napoleon
 • 05-02-2020
  Lezing: Een huis voor altijd

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design