Vier de Winter

Vier de Winter

11-12-2021 - 09-01-2022

Vier de Winter

Helaas even gesloten i.v.m. de lockdown in elk geval tot 14 januari 2022. Wij hopen jullie snel weer te mogen begroeten! 

 

Archeon opent de poorten voor ‘Vier de Winter’. Deze winter kun je in Museumpark Archeon genieten van de Oer-Hollandse winter. Lekker genieten van de winterse sfeer in de prehistorie, bij de Romeinen en in het middeleeuwse stadje Gravendam. 

Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winters ingericht. Het haardvuur knappert en het is er heerlijk warm. De bronsgieter is druk in de weer met het gieten van bronzen voorwerpen. Bij de eerste boeren, de hunebedbouwers en de jagers is men volop bezig met vuursteen bewerken en vuurmaken en geniet je van de verhalen van weleer. 

Bij de Romeinen beleef je de winterse sferen van weleer. Ontdek het verwarmde badhuis en doe mee aan het Romeinse exerceren. Maak ook een Romeinse fibula. 

Op de Romeinse Restauratiewerf zijn de Zwammerdamschepen te bewonderen en hier is een tentoonstelling over de opgravingen en de restauratie van de Zwammerdamschepen. 

In de middeleeuwen is het een drukte van belang. Het is er winter en er is veel werk in huis. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht graag zien. Er worden kaarsjes gemaakt en je kunt een vilten armbandje maken. Op de markt leert de zwaardvechter je verschillende technieken met het zwaard en natuurlijk mag het boogschieten niet ontbreken.  

Geniet van de heerlijke kerstsfeer en ontdek de bijzondere ambachten. Het park is feestelijk verlicht en op verschillende plaatsen zijn warme vuurplaatsen gemaakt. 

Theatershow: de wonderbaarlijke tijdmachine
Van 27 december 2021 t/m 9 januari 2022 te zien in de Romeinse herberg.
M.u.v. 31 dec. en 1 jan., dan is Archeon gesloten.

De Wonderbaarlijke tijdmachine is een interactieve en muzikale theatervoorstelling voor jong en oud met een ludieke en vrolijke kijk op de geschiedenis.

Het verhaal start op een nostalgische kermis, waar Dr. Parnassus een goochelshow geeft. Hij wordt daarbij geassisteerd door zijn assistente Madame Zohra. Aan haar de eer om als eerste in zijn "Wonderbaarlijke Tijdmachine" te mogen plaatsnemen. De spanning stijgt. Wat gaat er gebeuren? Reizen door de eeuwen heen?
Lees meer

IJsbaan
Dit jaar ligt de ijsbaan weer in Archeon, bezoekers kunnen de spiegelgladde ijsbaan bij Archeon ook dit jaar weer betreden. Klik hier en lees meer

IJSTIJD!
De ijsbaan van Museumpark Archeon is aangesloten bij IJSTIJD!
IJSTIJD! is een landelijke initiatief van de KNSB en partners. Het is een initiatief om kinderen kennis te laten maken met schaatsen. Onze ijsbaan maakt, samen met andere tijdelijke ijsbanen en kunstijsbanen, deel uit van dit initiatief. Kom snel naar onze ijsbaan met je gezin, klasgenoten, vriendjes en vriendinnetjes. Schaatsen is namelijk leuk, leerzaam en gezond. Houd je aan de landelijke en plaatselijke coronamaatregelen, dan houden we het ook veilig. Kijk voor meer informatie op schaatsen.nl/ijstijd

Collectief beeldmerk liggend_PNG(2)[4].png

Tentoonstelling: Napoleon Lang Leve de Keizer
Archeon sluit het Napoleonjaar 2021 af met een grote tentoonstelling over het leven en de betekenis van deze bijzondere man. Tot op de dag van nu is zijn werk van belang. In zijn eigen tijd kwam hij precies op het goede moment op de juiste plaats. De tijd van adel was voorbij, maar de tijd van revolutie ook. In vele oorlogen was Napoleon een strateeg zonder gelijke. 
Hij wist harten te veroveren. Toen, maar zelfs nog nu. 

De tentoonstelling is van 18 december 2021 t/m 20 maart 2022 te bewonderen in het Romeins Badhuis in Museumpark Archeon.

Lees meer: Tentoonstelling: Napoleon Lang Leve de Keizer

Gratis entree met de Museumkaart. Reserveer hier je bezoek.
Programma onder voorbehoud.

Meer lezen?

 • 22-05-2022
  Mariaprocessie
 • 26-05-2022
  Vikingweekend
 • 26-05-2022
  Hemelvaartsdag processie
 • 28-05-2022
  De Grijze Jager Dag 2022

Impressie

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2022 Archeon, SERA Business Design