Toerisme op de kaart

Toerisme op de kaart

Toerisme op de kaart in Alphen aan den Rijn en omgeving.
Vele wegen leiden naar Alphen aan den Rijn, zo vertelde wethouder van Toerisme Relus Breeuwsma van de Gemeente Alphen aan den Rijn tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van PReT op de boerderij, bij de ‘Witte Gravin’. 


Voorzitter van PReT, Koosje de Koeijer sprak aansluitend het gezelschap toe. De bijeenkomst was speciaal georganiseerd in deze agrarische vergader-accommodatie want PReT zet zich in om samen met de gemeente van Alphen aan den Rijn hét Recreatief toeristisch verbindende knooppunt van het Groene Hart te maken. Volgens het NBTC zal het buitenlandse toerisme toenemen en ook in ons eigen land en in Alphen aan den Rijn zal het verblijf toenemen.
Binnenkort zullen (boekbare) arrangementen volgen die het verblijf in de regio nog aantrekkelijker zullen maken waarbij samenwerken bij de verschillende PReT-bedrijven voorop staat.
In Alphen aan den Rijn zijn al vier grotere bestemmingen ABBA genoemd: Avifauna, Bentwoud, Boskoop en Museumpark Archeon. Daarnaast zijn er vele recreatieve bedrijven die de inwoners van Alphen nog steeds verrassen maar ook zeker een verrassing zijn voor de toeristen uit eigen- en het buitenland.  Alphen aan den Rijn zal zich inzetten om de grootste fietsstad van het land te worden en worden vele fietspaden inmiddels beter bereikbaar gemaakt.

Toerisme en recreatie gericht op duurzaamheid
Het aantal overnachtingen kan en zal zeker toenemen in de regio van het Groene Hart.  Varen, wandelen, fietsen, recreëren én cultuur staan hoog in het vaandel in Alphen aan den Rijn. Volop Ook was er aandacht voor het nog in ontwikkeling zijnde Groene Fonds want duurzaam en groen recreëren en ondernemen, dat past in het Groene Hart. Tot slot van de bijeenkomst sprak Landal Greenpark Reeuwijk directeur Arjan van Esveld
over het grote succes van Landal in Reeuwijk.
Aansluitend was er nog een gezellige borrel met hapjes uit de eigen keukenboerderij van de ‘Witte Gravin’.
pret wethouder Relus.jpg
Wethouder Relus Breeuwsma - Gemeente Alphen aan den Rijn 
pret Witte Gravin.jpg
De Witte Gravin - buiten bij de melktap
2010_Parkfotos (86).jpg
Recreatie, toerisme en cultuur in Museumpark Archeon 
Pret Bentwoud PF-18052022-7-2.jpg

De natuur in Bentwoud 

Pret Yumla PF-17052022-77.jpg

Volop ontwikkelingen: De schone van Boskoop 

Pret avifauna PF-13052022-24-2-2.jpg

Recreatie en Toerisme in
Vogelpark Avifauna - Hotel Avifauna en Rederij Avifauna 

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design