Tentoonstelling Napoleon

Tentoonstelling Napoleon

Het laatste weekend van de tentoonstelling Napoleon, Lang leve de keizer, is feestelijk afgesloten met een finissage en een veiling. Dit weekend is de tentoonstelling nog te zien en kom je van alles te weten over deze bijzondere visionair. 


De tentoonstelling Napoleon is dit weekend voor het laatst te zien in het Badhuis van Museumpark Archeon. 
Dit keer was het een feestelijke afsluiting; een finissage.  Annenies Keur, conservator, heeft deze expositie gemaakt. Echter vlak voordat deze expositie geopend werd moest het alweer gesloten worden i.v.m. de coronamaatregelen. 

In de expositie zijn museumstukken te zien uit het dagelijks leven van Napoleon, de man en de keizer. Zo staat er 
een gevechtstafel met de Slag bij Waterloo, een ingerichte luxe tent, een stal met paarden en een aantal sprekende soldaten in uniform. Ook zijn er verschillende filmpjes te zien en natuurlijk veel informatie. 

De Finissage was een afsluitende bijeenkomst waarbij zes replica's van grote schilderijen, met als onderwerp 
Napoleon geschilderd door beroemde schilders als David en Ingres, zijn geveild voor een symbolisch bedrag door veilingmeester Patrick. Ook de tombe van keizer Napoleon heeft door een facebookactie een nieuw onderkomen gevonden namelijk een decorstuk in een Escaperoom. 

Jaarlijks is een grote wintertentoonstelling in het badhuis met een geschiedenis thema. In het verleden was bijvoorbeeld de rondreizende expositie 'Ontstaan van Holland' te zien met de beroemde oudste stoel, 'de stoel van Overschie'. 

tentoonstelling 'napoleon' 2.jpg

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design