Schots Weekend

Schots Weekend

Historisch Schotland 
Het weekend van 13 en 14 april kreeg de Schotse historie vanaf 1300 tot WO II alle aandacht met de Living history uit de verschillende periodes. De vele re-enactors lieten het leven zien uit deze tijd en gaven demonstraties en brachten doedelzakmuziek ten gehore. 


Verschillende periodes tussen 1300 en de Tweede Wereldoorlog worden nagespeeld. Zowel burgers als regimenten tonen het dagelijkse Schotse leven door de eeuwen heen. 

De Gordons Living History is een grote Nederlandse re-enactment vereniging met Nederlandse leden, maar ook uit Duitsland en België. De club kent onderafdelingen, waarin de focus op verschillende historische periodes uit de geschiedenis van deze militaire highlanders ligt. Zo worden de coalitieoorlogen uit de Napoleontische tijd, de Zuid-Afrikaanse Boerenoorlog en de Eerste Wereldoorlog uitgebeeld. De leden beperken zich niet tot militaire zaken, ook talloze aspecten van het dagelijks leven uit deze periodes hebben hun aandacht. 
Schots WO.jpg
De War Department Vereniging Militair Depot laat de geschiedenis zien uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Toen in 1939 Duitsland Polen binnenviel verklaarde Groot Brittannië Duitsland de oorlog en zond een leger naar Frankrijk om de Fransen bij te staan. De 51st Highland division was een van de eerste divisies die ingezet werd via Noord-Afrika, Italië, Frankrijk en België is de Highland divisie in 1944 in Nederland aangekomen. WD beeldt het 5e Black Watch uit. Bij Arnhem zijn in september 1944 luchtlandingstroepen geland, waaronder het 7e King’s Own Scottish Borderers (KOSB).
Schots Doedelzak in de ME.jpg
De Saint Adrew Pipeband, Breda City Pipes and Drums en de Band Sassenachs zorgden voor het muzikaal Intermezzo op het park. 

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design