Informatie op de dag zelf

Informatie op de dag zelf


Ontvangst
Vanaf 09:45 uur ben je van harte welkom bij ons entreegebouw. De begeleiders melden de aankomst van de groep bij onze kassamedewerkers. Je ontvangt:

  • Dagprogramma, hierop staan de activiteiten* vermeld waaraan de leerlingen deel kunnen nemen.
    *Activiteiten: o.a. schminken, vuur maken, broodje bakken, boogschieten, zwaardvechten, armbandje vilten, kaarsje maken, exerceren, fibula maken 
  • Plattegrond.
  • Paspoort (voor iedere basisschoolleerling).  
  • Voucher voor het afhalen van de pakjes drinken, de ijsjes en eventueel uw lunch.
  • Terugkomkaartje.

Lunch
Indien je de lunch gereserveerd heeft hoor je bij de entree het tijdstip en de plaats waar de lunch genuttigd kan worden. 
Zelf meegebrachte lunch kun je op verschillende plaatsen in het park nuttigen; bij de Herberg, het Klooster en bij de speeltuin. Wij kunnen voor een zelf meegebrachte lunch geen plaats reserveren.

Doe route (indien gereserveerd) verzamelen bij:
Prehistorie - Mesolithicum
Romeinse tijd - Forum
Middeleeuwen - Klooster

Techniekroute (indien gereserveerd) verzamelen bij:
Romeinse tijd - Forum

Romeins Museum / Archeologiehuis Zuid-Holland
In de boerderij -Villa van Rijswijk- kun je na de introductiefilm over de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen de meer dan 600 vondsten bekijken. Je kunt de verhalen en de gebruiken achter deze vondsten zien, horen en beleven. Het Romeins Museum is gedurende de dag te bezoeken.

Shows en demonstraties

14:00 uur Tempelceremonie in de Tempel van Nehalennia.
14:30 uur

Gladiatorengevecht in de Arena. Het Gladiatorengevecht duurt ca. 30 minuten. Je wordt verzocht op tijd aanwezig te zijn en de Arena tijdens de show niet te verlaten.*

Vertrek
Archeon sluit om 16:00 uur, op woensdag om 17:00 uur. Indien je het Gladiatorengevecht bezoekt kun je vanaf 15:30 uur vanaf de parkeerplaats vertrekken.*

*Tijdens onderstaande schoolvakanties is het gladiatorengevecht om 15:30 uur, het park is tijdens deze schoolvakanties geopend tot 17:00 uur:
Zomervakantie 
Herfstvakantie 
Meivakantie 

Doe Route

Onder begeleiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Hierbij gaan ze aan de slag met verschillende activiteiten.

Lees meer

Schoolreis lunch

Maak je schoolreis compleet en geniet met de klas van een verzorgde lunch zoals heerlijke frites met mayo en biologische kipnuggets.

Lees meer

Reserveer schoolreis

Ga mee op avontuur en reserveer hier direct jouw schoolreis naar Archeon.

Reserveren

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design