Bierbrouwen

Bierbrouwen


In deze grote koperen ketel wordt het bier gebrouwen. In de middeleeuwen is het een populaire drank, omdat het over het algemeen gezonder is dan water. Tijdens het productieproces wordt het brouwsel gekookt en gefilterd. Het dunnebier, dat minder sterk is, wordt gedronken door kinderen en arme mensen. De smaak kan men regelen door meer of minder hop, gagel, hondsdraf of andere kruiden toe te voegen. Deze kruiden vindt men in de kloosterkruidentuin die door de broeders wordt onderhouden.

klooster-8bierbrouwen.jpg

Doe-route

Onder begeleiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Hierbij gaan ze aan de slag met verschillende activiteiten.

Lees meer

Schoolreis lunch

Maak je schoolreis compleet en geniet met de klas van een verzorgde lunch zoals heerlijke frites met mayo en biologische kipnuggets.

Lees meer

Reserveer schoolreis

Ga mee op avontuur en reserveer hier direct jouw schoolreis naar Archeon.

Reserveren

Volg ons op social media:

© 2025 Archeon, SERA Business Design