Informatie vooraf

Informatie vooraf

Schoolreis al geboekt? Lees hier alle informatie die je nodig hebt ter voorbereiding op jouw schoolreis.


Graag ontvangen wij jouw klas in Archeon voor een ontdekkingsreis door de geschiedenis van Nederland.

Het tarief voor ons schoolreisarrangement is inclusief gratis:

  • Entree Archeon
  • Dagprogramma met activiteiten
  • Bezoek Archeologiehuis Zuid-Holland
  • IJsje
  • Pakje drinken (Earth Water)
  • Terugkomkaartje voor de leerlingen
  • Paspoort (speurtocht voor het basisonderwijs)
  • Docentenpas voor docenten en begeleiders
  • Parkeren

Docentenmiddag
Iedere woensdagmiddag om 14:00 uur (m.u.v. vakanties) organiseert Archeon een docentenmiddag. Ter voorbereiding van de schoolreis is dit zeker de moeite waard. Een Archeotolk maakt je wegwijs in het park en beantwoordt jouw vragen. Je kunt je aanmelden via educatie@archeon.nl.

Docentenpas
Met de docentenpas kun je met 2 docenten en/of begeleiders gratis een oriënterend bezoek brengen aan Archeon. Dit is gedurende het gehele seizoen, tijdens openingstijden, mogelijk. Je kunt de docentenpas aanvragen via educatie@archeon.nl.

Doe Route
Onder begeleiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Klik hier voor meer informatie.

Techniekenroute
Onder leiding van een Romeinse Archeotolk maak je met de leerlingen op actieve wijze kennis met de bijzondere geschiedenis van de Romeinse grens 'de Limes' in Zuid-Holland. Ontdek 10 technieken die door de Romeinen zijn ontwikkeld: hout zagen, ijzer smeden, waterdicht maken, varen, hijsen, landmeten, heien, wegenbouw, bruggenbouw, projectielen schieten. Klik hier voor meer informatie.
De techniekenroute is voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool.

Gedragsregels
Op Archeon gelden gedragsregels volgens de landelijke normen en waarden. Wij verzoeken je dit duidelijk aan de leerlingen uit te leggen en ze deze dag te begeleiden. Bij vermoedens of constatering van afwijkend gedrag zullen de toezichthoudende medewerkers passende maatregelen nemen en zonodig leerlingen verwijderen van het park.

Doe Route

Onder begeleiding van een Archeotolk maken de leerlingen kennis met het wonen, werken en leven van prehistorische jagers, Romeinse soldaten en/of middeleeuwse ambachtslieden. Hierbij gaan ze aan de slag met verschillende activiteiten.

Lees meer

Schoolreis lunch

Maak je schoolreis compleet en geniet met de klas van een verzorgde lunch zoals heerlijke frites met mayo en biologische kipnuggets.

Lees meer

Reserveer schoolreis

Ga mee op avontuur en reserveer hier direct jouw schoolreis naar Archeon.

Reserveren
Card image cap

Schoolreis

Een schoolreisje naar Archeon is leuk, spannend en educatief. Beleef de geschiedenis!

Lees meer
Schoolreis
Card image cap

Leefproject

Een uitgebreid programma met actieve en creatieve activiteiten inclusief ontbijt, lunch, diner en overnachting in de Romeinse Herberg.

Lees meer
Leefproject
Card image cap

Archeologiehuis

Archeologiehuis Zuid-Holland met het Romeins Museum is gevestigd in een reconstructie van een Gallo-Romeinse boerderij en toont verschillende collecties.

Lees meer
Archeologiehuis

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design