Romeinen bezoeken ziekenhuis

Romeinen bezoeken ziekenhuis

Woensdag 3 augustus bezoeken de Romeinen van Archeon voor de 19e keer met de Engelse en Nederlandse Legio Secvnda Avgvsta en Romans Ireland Legio VIII Avgvsta uit Ierland het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Het dagje uit brengen de Romeinen naar de jonge patiëntjes in het ziekenhuis. 


Op woensdag 3 augustus bezoeken de Romeinen van Archeon en Legio Secvnda Avgvsta het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht.

De Romeinen komen graag op bezoek bij de kinderen die te ziek zijn om een dagje op stap te kunnen. De Romeinen, senatoren, dames en gladiatoren zullen laten zien hoe zij in vroegere tijden streden met hun schilden, zwaarden, speren en handwerk. Het is juist nu voor kinderen vervelend om in het ziekenhuis te liggen omdat het zomervakantie is. Door de Romeinse legionairs en de Romeinse dames naar het ziekenhuis te laten komen, kunnen de kinderen toch genieten van iets unieks en bijzonders.

Tijdens de ochtend zal er voor de jonge patiëntjes een programma zijn met veel muziek en natuurlijk een demonstratie van de Romeinen. De legionairs nemen alle tijd om met de kinderen te praten en hen alle uitrustingen te laten zien zoals helmen, zwaarden, speren en schilden. De kinderen mogen ook zelf meedoen, door bijvoorbeeld helmen te passen en schilden vast te houden. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe dat voelt. Het is de negentiende  keer dat de Romeinen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMC Utrecht) bezoeken om de kinderen een leuke morgen te bezorgen. Zowel de Romeinen als de kinderen kijken er ieder jaar weer naar uit.

De Romeinen zijn afkomstig van Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn, waar jaarlijks het ‘Romeins Festival’ plaatsvindt. Tijdens dit festival verzorgt o.a. de Nederlandse groep Legio Secvnda Avgvsta, de Engelse groep Legio Secvnda Avgvsta en Romans Ireland Legio VIII Avgvsta uit Ierland, veel spannende demonstraties en shows in het Museumpark. De groep beeldt in Archeon uit hoe het leven was in de eerste eeuw na Christus in de provincies van het Romeinse Rijk. Niet alleen de soldaten zijn aanwezig, maar ook vrouwen, kinderen en handwerklieden. De hele dag door zijn er shows en demonstraties zoals gladiatorentrainingen en exercitiedemonstraties.

Volg ons op social media:

© 2022 Archeon, SERA Business Design