Prehistorisch weekend

Prehistorisch weekend

Tijdens het prehistorisch weekend reizen we 10.000 jaar terug in de tijd. De reis begint bij de jagers en verzamelaars. 
Zwerf langs jagers en verzamelaars, de eerste boeren naar de trechterbekercultuur waar heerlijk wordt gekookt. Verder naar de bronstijd en door naar de ijzertijd. 

 

 


De jagers laten zien hoe gekookt wordt in een kuil. De vis wordt zo heerlijk en natuurlijk bereidt. Kano varen in een boomstam dat is een hele ervaring en de archeotolken vertellen de verhalen over de hut die hier is gemaakt. Ook werd volop bier gebrouwen, vuur gemaakt en leer bewerkt. In de boerderij van de Trechterbekercultuur wordt  volop gekookt volgens prehisroische wijze en wat belangrijk is het zijn de gerechten die passen bij dit seizoen. In de bronstijdboerderij werd brons gegoten en in de IJzertijd werd wol geverfd. Ook werd hier in de zelfgemaakte ovens ijzer gemaakt: van oer naar erts naar ijzer.  We kijken terug op een geslaagd weekend in de prehistorie!

Oer, erts en ijzer.jpg

prehistorie bier brouwen.jpg

Prehistorie leer looien.jpg

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design