Park informatie

Park informatie


Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen.

Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het  Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland. 

Prehistorie
Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

Romeinse tijd
In het Romeinse stadje staan o.a. een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. Ook kun je meedoen aan vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibula maken of de kruidenspeurtocht.

Middeleeuwen
In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten of boogschieten. Tot besluit kan iedereen nog even ravotten in de speeltuin of het doolhof.

Romeins Museum
Tijdens de introductiefilm word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van ons land. Ga daarna als echte archeoloog te werk op de verschillende laboratoriumtafels. Onderzoek echt archeologisch aardewerk en raak skeletmateriaal van dieren aan. Veel Romeinse vondsten uit Alphen aan den Rijn vertellen het verhaal van de soldaten, maar ook van de lokale bewoners. Ontdek hoe de Romeinen schreven (en probeer het zelf), kijk wat voor wapens ze droegen en waar ze mee betaalden.

Impressie

aaaLuchtfoto.PNG aabromeinen4.jpg abcdP12_vestigingsmuur.jpg abcexerceren.jpg aMesolithicum-Kanovaren.jpg Bakker1.jpg broeders_me.jpg HoutEnBeenBewerker1.jpg Klassiek bij de Tempel .jpg P13_Kruidentuin.jpg P16_Badhuis.jpg P18_middeleeuwen.jpg P20_Dorestad.jpg P21_late-middeleeuwen.jpg P22_Imker.jpg P24_Stal.jpg P25_Klooster(tuin).jpg P30_ridders.jpg P6_LBK.jpg P7_Bronstijdboerderij.jpg Schots weekend Museumpark Archeon Hans Doderer.jpg

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design