Vier de Winter in Archeon

Vier de Winter in Archeon

10-12-2017

Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden van december en januari is het Vier de Winter in Archeon. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld, met volop vertier en vermaak. Alle boerderijen en hutten in Archeon zijn geheel voor de winter ingericht en bezet door de bewoners.

Vier de Winter in Archeon is 16, 17 en 23 december 2017 t/m 7 januari, 13 en 14 januari 2018 geopend van 11.00 - 17.00 uur. Dagelijks is er een goochelshow ‘Geheim in het Klooster’ van Jannes de Goochelaar en ook de ijsbaan ligt er weer spiegelglad bij. Breng ook een bezoek aan de Zwammerdam Restauratiewerf en de bijzondere winter tentoonstelling in het badhuis. Naast alle bijzondere activiteiten en shows kunt u genieten van allerlei winterse lekkernijen.

Spiegelgladde ijsbaan
Dit jaar ligt de overdekte ijsbaan weer in Archeon. Tijdens een bezoek aan Archeon is er ook tijd voor een schaatsrit op de spiegelgladde ijsbaan. Natuurlijk mag de warme chocomel of koffie/thee na afloop van de koude tocht niet ontbreken. De schaatsbaan is tijdens Vier de Winter dagelijks geopend. De schaatsbaan van Archeon is aangesloten bij IJSTIJD! van de KNSB.

Goochelshow Geheim in het Klooster
Jannes de Goochelaar is een graag geziene gast in Gravendam. De bakker, de smid en de weefster kijken graag naar de betoverende goocheltrucs van Jannes. Elfengoud, magische speelkaarten, geheimzinnige potjes… het lijkt wel toverij en niet iedereen in Gravendam houdt van magie! De broeders vinden dat getover maar niks en precies dáár in hún klooster gaat Jannes stiekem voor jullie optreden! Dus sluip stilletjes het klooster in en kom kijken naar deze show vol humor en… middeleeuwse magie!

Zwammerdam Restauratiewerf
Na 40 jaar begint op zaterdag 16 december 2017 de restauratie van de Rijks Maritieme Erfgoed Collectie Romeinse Zwammerdamschepen. Het eerste schip dat weer in elkaar zal worden gezet is de Zwammerdam 2, een vrachtschip van 22 meter lang. De werkzaamheden zullen ruim een jaar duren en zullen worden uitgevoerd in de Romeinse Restauratiewerf Archeon. In de restauratiewerf is ook een mooie tentoonstelling over de Zwammerdamschepen, de Romeinse limes en de restauratie.

De restauratie van de Zwammerdamschepen is altijd toegankelijk voor het publiek tijdens openingstijden van Museumpark Archeon.

Tentoonstelling Koud!
In het Badhuis is de tentoonstelling Koud!  Hoe overleefden wij vroeger de winter. Wij nemen u mee naar de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. De ontwikkelingen van het klimaat, conserveren, heerlijke recepten, vuur maken, kleding, de adventstijd en de midwinter, wintervermaak voor jong en oud. Oetzi, Corbulo en Jacaba van Beieren zijn de winterse helden.

Winterse lekkernijen
Naast alle bijzondere winterse activiteiten is er volop gelegenheid een heerlijke maaltijd te nuttigen in Archeon. Zo is er op zondag 24 december een gezellige Familie Brunch, Eerste en Tweede Kerstdag de beroemde familie kerstbrunches, op 26 december een heerlijke High Tea, zondag 7 januari de nieuwjaarsbrunch en op zondag 14 januari een Familie Winter Brunch.

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design