Verlichting van de Landmark Romein Julius Albanianus

Verlichting van de Landmark Romein Julius Albanianus

31-10-2016

Maandag 7 november om 17.45 uur wordt de 8 meter hoge Landmark, de Romein Julius Albanianus, die langs de N11 staat in het licht gezet. Nu de dagen korter worden wordt de Romein verlicht zodat men ook ’s avonds de Alphense Romein kan herkennen.  

Archeon, de provincie Zuid-Holland en gemeente Alphen aan den Rijn hebben december jl. een acht meter hoog silhouet van een Romeinse legionair langs de N11 geplaatst. De Romein staat symbool voor de Limes in Nederland en visualiseert het Romeinse verleden van de Limes en Alphen aan den Rijn. 

Wethouder van gemeente Alphen aan den Rijn (C.J.) Kees van Velzen zal de lichten aansteken om 17.45 uur op de dijk van de N11.

De Limes

Alphen aan den Rijn lag vroeger aan de grens van het Romeinse Rijk, de Limes. Ons deel van deze rijksgrens (de neder-Germaanse Limes) staat op de lijst om in 2020 genomineerd te worden voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Centraal in dat proces staat de visualisatie van deze grens.

Om ons Romeins verleden beleefbaar te maken is deze acht meter hoge Romeinse legionair van cortenstaal geplaatst op de hoek van de geluidswal. Deze Romein is te zien zijn van beide rijrichtingen vanaf de N11 en is bereikbaar vanuit de woonwijk Kerk en Zanen. Het schild is als uitzichtpunt te beklimmen. 

 

   

Meer lezen?

  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend
  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design