Van oermens, ridder tot Romein

Van oermens, ridder tot Romein

24-06-2020

Deze zomer zijn er speciale themaweken in Museumpark Archeon waarbij telkens één tijdsperiode extra uitgelicht wordt. We beginnen in het jaar 8.000 v. Chr. met de oer weken op 27 en 28 juni en van 4 tot en met 12 juli en van 25 tot en met 30 augustus waarbij je alles te weten komt over het leven in de prehistorie en zelf oermens kunt worden. Aansluitend tot en met 31 juli zijn de middeleeuwse weken met een markt, oude spelletjes, straattheatermuziek en ridderactiviteiten. Van 1 tot en met 16 augustus de Romeinse weken waarbij je ook in de leer kunt om een echte Romein te worden. Tot slot van 18 tot en met 23 augustus de Viking week met een kampement, handel en demonstraties. 

Oer weken 
Tijdens de oer weken, op 27 en 28 juni en van 4 tot en met 12 juli en van 25 tot en met 30 augustus  zie je hoe het eraan toe ging duizenden jaren geleden! In het mesolithicum vertelt de sjamaan zijn oerverhalen. Bij de eerste boeren kun je een armbandje twijnen. De bewoners van de trechterbekerboerderij maken brandnetelthee die je kunt proeven. In de bronstijd worden demonstraties bronsgieten gegeven en in de ijzertijd laat men zien hoe je wol verft. 

Word een oermens! 
Doe mee met de extra activiteiten en word een oermens! Schmink jezelf met oker als een echte jager. Ga op jacht in een boomstamkano en neem de vangst mee terug naar land. Drum mee in de drumcirkel en maak je eigen vuur. Nadat je alle activiteiten hebt volbracht ontvang je een houten amulet met een hert erop en ben je een echte oermens. 

Middeleeuwse weken 
Gravendam viert middeleeuwse weken van 14 tot en met 31 juli. Vol vermaak, informatie en middeleeuwse gezelligheid. Breng een bezoek aan de middeleeuwse markt waar de bakker, schoenmaker, mandenmaker, visser en tingieter hun waar aanbieden en demonstraties geven. Geniet van de muziek en het straattheater en speel oude spelletjes op de dam. 

Word een ridder! 
Word een ridder en leer zwaardvechten, boogschieten, schrijven met een veer en meer. Wanneer je alle activiteiten hebt uitgevoerd word je tot ridder geslagen en ontvang je een riddercertificaat. 

Romeinse weken 
Van 1 tot en met 16 augustus zijn de jaarlijkse Romeinse weken! Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de exercitie demonstraties en juich ’s middags jouw favoriete gladiator toe tijden het spectaculaire gladiatorengevecht in de arena. 

Word een Romein! 
Beleef nu zelf hoe het is om een Romein te zijn. Laat je trainen in het Romeinse leger, leer schrijven in de Romeinse school en maak prachtige sieraden. Voor wat extra geluk maak je een votiefsteen voor de goden om zo een echte Romein te worden. Wanneer je alle activiteiten met succes hebt volbracht bemachtig je een Romeinse certificaat en ben je een echte Romein. 

Viking week 
Van 18 tot en met 23 augustus veroveren de Vikingen Museumpark Archeon en slaan hun kamp op. Struin door het kampement en zie hoe de Vikingen leefden. In het kampement staan marktkramen waar de Vikingen hun waar te koop aanbieden, ook geven ze demonstraties en vertellen ze je graag over de wapens, materialen, gebruiken en het leven van een Viking. 

Vroege vogels opening op zondag in juli en augustus 
Voor de vroege vogels hebben we op de zondagen in juli en augustus om 9:00 uur een speciale rondleiding in de natuur van Archeon, aansluitend om 10:00 uur is er gelegenheid om te genieten van een gezellige ontbijt picknickmand. Het vroege vogels bezoek en de picknickmand zijn te reserveren op archeon.nl.  

Meer lezen?

  • Archeon in de Telegraaf!
  • Ouderwets support bij 20 van Alphen
  • Nieuwsbrief Vier het voorjaar
  • Vernissage tentoonstelling ‘There is No Planet B’

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design