Terugblik Grijze Jager Dag 2023

Terugblik Grijze Jager Dag 2023

26-05-2023

Dit jaar was het alweer voor de tiende keer Grijze Jager Dag! De dag zat vol met leuke activiteiten die allemaal een link hadden met de populaire boekenserie. Zo kon men meedoen aan het schaduwspel, vuur maken, dolk werpen, eikenblad kleien, een Skandiër training volgen en natuurlijk ook boogschieten. Voor iedere activiteit ontvingen de bezoekers een stempel in hun activiteitenboekje. Daarmee mochten ze aan het eind van de dag een mooie beloning ophalen. 

Tijdens de fandag waren er ook verschillende shows. Zo was er een Riddertoernooi waarbij ridders elkaar uitdaagde tot een duel. Het hoogtepunt was natuurlijk de Grijze Jager Show. In deze show werd het verhaal van het eerste boek verteld. Met hefdhaftige gevechten en rondvliegende manouevres was het een spectaculair geheel om te aanschouwen.

Ontwerp zonder titel (2).jpg

Bezoekers konden ook meedoen aan de spannende Broederband-wedstrijd. Net als in de boekenreeks 'Broederband', dat zich in hetzelfde koninkrijk afspeelt als de Grijze Jager, moesten deelnemers een team vormen. De teamgenoten moesten samenwerken om de activiteiten te behalen en punten te verzamelen. Aan het eind van de dag streden de drie beste teams van de Broederband-Wedstrijd om de eerste plek. 

Dat het de Grijze Jager Dag was, was niet te missen! Door het hele park liepen bezoekers als echte grijze jagers rond. Jong én oud liepen rond met groene capes, eikenbladkettingen en andere mooie acessoires. Na afloop konden de fans gelijk beginnen aan boek 17 van de Grijze Jager reeks, het laatst verschenen deel. Deze was te verkrijgen bij de boekenmarkt.

Zijn jullie er volgend jaar ook (weer) bij?

GJD23-1279.jpg

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design