Spectaculaire Romeinse vondsten Zuid-Holland nu samen te zien!

Spectaculaire Romeinse vondsten Zuid-Holland nu samen te zien!

06-07-2016

Spectaculaire Romeinse vondsten Zuid-Holland nu samen te zien

 “Leven langs de Limes – Zwammerdam” vanaf 6 juli in het Archeologiehuis Zuid-Holland, bij Archeon

Een Romeinse boomstamkano, één van de wereldberoemde ‘Zwammerdamschepen’, keert na lange tijd terug naar Zuid-Holland. Maar ook twee helften van een Romeinse duiker die in 2009 werden opgegraven in Bernisse en een Romeinse mijlpaal, gevonden in 2005 bij Rijswijk. Deze spectaculaire vondsten zijn vanaf woensdag 6 juli voor het eerst samen te zien bij een indrukwekkende overzichtstentoonstelling over het “Leven langs de Limes – Zwammerdam”. Genoeg reden dus voor een bezoek aan het Archeologiehuis Zuid-Holland, bij Archeon in Alphen aan den Rijn.

De tentoonstelling, de laatste in een reeks van vier tentoonstellingen over de Zuid-Hollandse Limes, wordt om 15.00 uur geopend door gedeputeerde Rik Janssen van de provincie Zuid-Holland en wethouder Kees van Velzen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Naast de presentatie van enkele topstukken, biedt de tentoonstelling inzicht in het onderzoek naar het Zwammerdamse castellum en de Zwammerdam-schepen. Vondsten die van grote betekenis waren voor zowel nationaal als internationaal onderzoek naar de Romeinse Limes.

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt met financiële steun van de erfgoedlijn Limes van de provincie Zuid-Holland en georganiseerd door een samenwerkingsverband bestaande uit de Stichting Museumpark Archeon, de AWN-afdeling Rijnstreek en het Erfgoedhuis Zuid-Holland. Het tentoonstellingsconcept is afkomstig van Echo tekst en presentatie. De tentoonstelling loopt tot eind 2016. Zie voor meer informatie www.archeologiehuiszuidholland.nl of volg het Archeologiehuis via www.facebook.com/Archeologiehuis.Romeins.museum

      

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design