Romeinse weken

Romeinse weken

23-07-2020

Van 1 tot en met 16 augustus zijn de jaarlijkse Romeinse weken! Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de exercitie demonstraties en juich ’s middags jouw favoriete gladiator toe tijden het spectaculaire gladiatorengevecht in de arena.

Word een Romein!
Beleef nu zelf hoe het is om een Romein te zijn. Laat je trainen in het Romeinse leger, leer schrijven in de Romeinse school en maak prachtige sieraden. Voor wat extra geluk maak je een votiefsteen voor de goden om zo een echte Romein te worden. Wanneer je alle activiteiten met succes hebt volbracht bemachtig je een Romeinse certificaat en ben je een echte Romein.

Romeins Bacchanaal
Tijdens de Romeinse weken wordt op zaterdag 8 augustus in de Romeinse herberg een groots bacchanaal georganiseerd met volop vertier en vermaak. Wij verzorgen dit veilig op 1,5 meter. Om 18.00 uur heten de Romeinen de gasten welkom met een Romeins welkomstdrankje. Heerlijke Romeinse gerechten worden geserveerd en het kledingvoorschrift is uiteraard Romeins. In de herberg liggen de tunica’s en palla’s al klaar.

Voor reserveringen en meer informatie over het Romeins Bacchanaal kijk op https://www.archeon.nl/nl/arrangementen/brunches-diners/romeins-bacchanaal.html 

Meer lezen?

  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes
  • Erepenning voor Museumpark Archeon
  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design