Romeinen bezoeken WKZ

Romeinen bezoeken WKZ

29-07-2019

Op woensdag 31 juli bezoeken de Romeinen van Archeon en Legio Secvnda Avgvsta voor de achttiende keer de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht.

Omdat het voor kinderen zeker in de zomervakantie vervelend is om in het ziekenhuis te liggen komen de Romeinen van museumpark Archeon graag op bezoek bij de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) die te ziek zijn om een dagje op stap te kunnen. De gladiatoren zullen die dag onder anderen laten zien hoe zij in vroegere tijden echt streden met hun zwaarden en speren. Door het spannende bezoek van de Romeinse gladiatoren en dames, kunnen de kinderen die dag genieten van iets unieks en misschien zelfs even vergeten dat ze ziek zijn

Tijdens de ochtend zal er voor de patiëntjes een programma zijn met veel muziek en natuurlijk een exercitiedemonstratie van de Romeinen. De legionairs nemen alle tijd om met de kinderen te praten en hen alle uitrustingen te laten zien en zelfs passen, zoals helmen, zwaarden, speren en schilden. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe dat voelt. Het is de achttiende keer dat de Romeinen het WKZ (onderdeel van het UMC Utrecht) bezoeken om de kinderen een leuke ochtend te bezorgen. Zowel de Romeinen als de kinderen kijken er ieder jaar weer naar uit!

Dit jaar is het bezoek extra speciaal met de introductie van de verhalenbundel “Op avontuur door de tijd: Ontdekkingsreis in Archeon.”. In deze bundel nemen de Schrijvers van de ronde Tafel (een collectief van zestien schrijvers die kinderboeken schrijven vanuit een historisch perspectief, waaronder Martine Letterie en Arend van Dam) de lezers mee op reis naar de prehistorie, de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen. Namens de Schrijvers van de Ronde Tafel overhandigt schrijfster Martine Letterie de verhalenbundel aan alle in het WKZ verblijvende kinderen. Om dat te vieren worden op 31 juli een aantal van de verhalen voorgelezen aan de kinderen door Martine Letterie, Peter Smit, Suzanne Wouda en Joyce Pool.

Het jaarlijkse bezoek van de Romeinen staat in het teken van het Romeins Festival dat gehouden wordt in Archeon. Tijdens dit festival verzorgt o.a. de Engelse groep Legio Secvnda Avgvsta veel spannende demonstraties en shows in het museumpark. De groep beeldt met ongeveer zestig personen uit hoe het leven was in de eerste eeuw na Christus in de provincies van het Romeinse Rijk. Niet alleen de soldaten zijn aanwezig, maar ook vrouwen en handwerklieden. De hele dag door zijn er shows en demonstraties zoals gladiatorentrainingen en exercitiedemonstraties.

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Nationale Nachtvlinder Nacht 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design