Romeinen bezoeken WKZ

Romeinen bezoeken WKZ

30-07-2018

Romeinen bezoeken Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht
Dagje uit komt naar de kinderen toe!

Op woensdag 1 augustus bezoeken de Romeinen van Archeon en Legio Secvnda Avgvsta het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht.

De Romeinen komen graag op bezoek bij de kinderen die te ziek zijn om een dagje op stap te kunnen. De gladiatoren zullen laten zien hoe zij in vroegere tijden streden met hun zwaarden en speren. Het is voor kinderen vervelend om in het ziekenhuis te liggen, zeker als het zomervakantie is. Door de Romeinse legionairs en de Romeinse dames naar het ziekenhuis te laten komen, kunnen de kinderen toch genieten van iets unieks en bijzonders.

Tijdens de ochtend zal er voor de jonge patiëntjes een programma zijn met veel muziek en natuurlijk een demonstratie van de Romeinen. De legionairs nemen alle tijd om met de kinderen te praten en hen alle uitrustingen te laten zien zoals helmen, zwaarden, speren en schilden. De kinderen mogen ook zelf meedoen, door bijvoorbeeld helmen te passen en schilden vast te houden. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe dat voelt. Het is de zeventiende keer dat de Romeinen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMC Utrecht) bezoeken om de kinderen een leuke morgen te bezorgen. Zowel de Romeinen als de kinderen kijken er ieder jaar weer naar uit.

De Romeinen zijn afkomstig van Archeon in Alphen aan den Rijn, waar jaarlijks het ‘Romeins Festival’ plaatsvindt. Tijdens dit festival verzorgt o.a. de Engelse groep Legio Secvnda Avgvsta veel spannende demonstraties en shows in het themapark. De groep beeldt met ongeveer zestig personen uit hoe het leven was in de eerste eeuw na Christus in de provincies van het Romeinse Rijk. Niet alleen de soldaten zijn aanwezig, maar ook vrouwen, kinderen en handwerklieden. De hele dag door zijn er shows en demonstraties zoals gladiatorentrainingen en exercitiedemonstraties.

Meer lezen?

  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design