Raak Stimuleringsprijs

Raak Stimuleringsprijs

28-09-2016

ALPHEN AAN DEN RIJN - Raak Stimuleringsprijs 2016

Wat is Raak?

In Nederland zijn 350.000 mensen blind of slechtziend, daarbij zijn er nog eens ruim 600.000 mensen met een oogaandoening. Zij kunnen niet zoals anderen kijken naar de collectie. De uitdaging is iemand die niet kan kijken, toch te raken.

Nederlandse musea die nog geen specifiek programma hebben voor mensen met een visuele beperking worden uitgenodigd mee te dingen naar de RAAK Stimuleringsprijs. Deze jaarlijkse prijs zal uitgereikt worden op 17 november 2016 in het Van Abbemuseum.

Stem op Archeon

"Beleef, Ruik en voel Archeon. De start van het programma in het Archeologiehuis Zuid-Holland, bij het Graf van Wassenaar uit de Bronstijd. Wij willen samen met de visueel gehandicapte bezoeker een tijdreis maken door de prehistorie, Romeinse tijd of middeleeuwen en zo rituelen en tradities beleven uit deze tijdperken. Door de bezoekers mee te laten voelen en beleven, beleven zij ook een dag uit de oude tijden." Zo zegt Monique Veldman, directrice van Archeon. 

Met jouw stem op Archeon kan Archeon geld investeren in het aantrekkelijker maken voor visueel gehandicapte bezoekers. Stemmen kan via de onderstaande link

http://raakstimuleringsprijs.nl/deelnemers/museumpark-archeon/

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design