Prijsuitreiking Bij-zonderste Hotel

Prijsuitreiking Bij-zonderste Hotel

02-07-2018

Vrijdag 6 juli a.s. wordt het project Bijzonder Hotel van het Technasium afgesloten in Museumpark Archeon. Tijdens de afsluiting ontvangen leerlingen van het Technasium een prijs voor hun ontwerp van het Bij-zonderste Hotel.

Drie jaar geleden begonnen eerste jaars leerlingen van het Technasium in Alphen aan den Rijn aan een leeropdracht om een bijenhotel te ontwerpen voor drie locaties rondom Museumpark Archeon.

Archeon was toen net aangewezen als belangrijke voedsel en nestelplaats voor bestuivende insecten tussen de stedelijke agglomeratie van de gemeente Alphen aan den Rijn en de polder het Zaanse Rietveld. In samenwerking met de gemeente en Natuurvereniging IVN werden drie plekken aangewezen waar deze woningen gebouwd werden; de Archeonlaan, de Natuurspeeltuin en de Wijktuin Groene Vinger.

Meer dan 450 leerlingen hebben tijdens deze drie jaar onderzoek gedaan naar bijen, hommels en zweefvliegen waarbij ze vooral gekeken hebben naar de plekken waar deze nuttige insecten het liefste hun huis bouwen en op welke planten ze het liefst vliegen om daar nectar en stuifmeel te verzamelen. Een excursie onder leiding van een IVN gids hoorde bij de uitwerking van het project.

Dit (laatste) jaar ontvangen tien leerlingen van het Technasium een prijs voor hun ontwerp van het bij-zonderste hotel. Deze woningen leveren een bijdrage aan het behoud van voedsel en nestgelegenheid voor deze nuttige insecten.

 

Meer lezen?

  • Vilt, oeroud textiel
  • Archeon Thea Beckmanprijs 2022
  • Archeon Culinair 24 en 25 september met Pierre Wind!
  • Uitreiking Archeon Thea Beckmanprijs

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2022 Archeon, SERA Business Design