Pasen in Archeon

Pasen in Archeon

14-03-2018

30 maart t/m 2 april - Tijdens de paasdagen trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van de Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Geniet ook van een heerlijke paasbrunch of paasbuffet. En als afsluiting van de dag vindt het spannende gladiatorengevecht plaats.

Goede vrijdag
Op 30 maart kan men in het middeleeuws Klooster genieten van de lijden gezangen die bij de 14e-eeuwse viering van Goede Vrijdag behoren. Het koor van de broeders zal met deze uitvoering een indruk geven van de religieuze beleving van de Goede Vrijdag door de poorters in een middeleeuwse samenleving. Het door de broeders gezongen passieverhaal volgens Johannes staat centraal in de uitvoering. Daarnaast worden er enkele gregoriaanse liederen uit de passietijd ten gehore gebracht.

Allemansend
Van 31 maart t/m 2 april heeft de bemanning van De Jonge Kraai haar schepen op het droge getrokken in het middeleeuwse stadje Gravendam. De zeelui van Allemansend laten de 17e-eeuwse realiteit van het zeemansbestaan zien in hun kampement. Om 14.00 en om 16.00 uur geven ze demonstraties met de musket en zwart kruit.

 

Paasbrunch
Naast al deze activiteiten zal er op 1 en 2 april een Paasbrunch plaatsvinden met gratis entree tot het park. De kinderen kunnen paaseieren verven en eieren zoeken in het doolhof. De troubadour zorgt voor vertier en vermaak en voor de kinderen is een speciaal knutselprogramma.

Familie Paasbuffet
Als afsluiting van de dag geniet je op zondag 1 april van een overheerlijk Familie Paasbuffet met vermaak van de troubadour en een knutselprogramma voor de kinderen. Paasbuffet is inclusief entree tot Museumpark Archeon.

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design