Paasweekend in Archeon

Paasweekend in Archeon

29-03-2017

15 t/m 17 april 2017 - Tijdens de paasdagen trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui en Vikingen bezetten de rest van het park met een kampement, demonstraties en shows. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt het spannende gladiatorengevecht plaats. 

Vikingen en zeelui
In de lente trekt iedereen er weer op uit, zo ook naar Archeon. Vikingen uit heel Europa slaan hun kamp op en bieden hun waren te koop aan. Replica’s van wapentuig, sieraden en kleding uit alle windstreken zijn er te koop. Ondertussen laten de woeste zeelui van Allemansend de 18eeuwse realiteit van het zeemansbestaan zien in hun kampement. 

 

Paasbrunch in de Romeinse Herberg
Naast al deze activiteiten zal er op 16 & 17 april een Paasbrunch plaatsvinden met gratis entree tot het park. De kinderen kunnen paaseieren verven en eieren zoeken in het doolhof. De troubadour zorgt voor vertier en vermaak en voor de kinderen is een speciaal knutsel programma.

14e-eeuwse viering van Goede Vrijdag  
Op 14 april  kan men in het middeleeuws Klooster genieten van de  lijden gezangen die bij de 14e -eeuwse viering van Goede Vrijdag behoren. Het koor van de broeders zal met deze uitvoering een indruk geven van de religieuze beleving van de Goede Vrijdag door de poorters in een middeleeuwse samenleving. Het door de broeders gezongen passieverhaal volgens Johannes staat centraal in de uitvoering. Daarnaast worden er enkele gregoriaanse liederen uit de passietijd ten gehore gebracht. 

Meer lezen?

  • Archeon in de Telegraaf!
  • Ouderwets support bij 20 van Alphen
  • Nieuwsbrief Vier het voorjaar
  • Vernissage tentoonstelling ‘There is No Planet B’

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design