Ossen in Archeon!

Ossen in Archeon!

16-06-2018

Op 15 juni zijn de 2 kalfjes op het park gearriveerd. Ze zullen de eerste dagen nog even rustig moeten acclimatiseren. Daarna zullen de dierenverzorgers zo snel mogelijk beginnen met de training.

Isaac en James zijn 2 stierkalfjes die getraind zullen worden als de nieuwe ossen van Archeon. Ze zijn geboren op 20 maart (Isaac) en 24 maart (James) in het natuurgebied Planken Wambuis bij Arnhem. Hun vader (Carlos) is een Sayaguesa stier en hun moeders behoren tot het Tudanca ras. Deze Spaanse rassen staan bekend om hun vriendelijke karakter en sterke bouw. Het zijn allebei oude werkrassen met indrukwekkende hoorns en goede fysieke eigenschappen. De kalfjes van deze rassen zijn roodbruin als ze geboren worden maar ze zullen al vrij snel net zo zwarte kleuren als hun ouders.

Isaac is vernoemd naar Isaac Newton de Britse natuurkundige wiens naam nog voortleeft in de eenheid voor kracht (Newton). James dankt zijn naam aan James Watt, de Schotse ingenieur naar wie de eenheid voor vermogen (Watt) is vernoemd.

Als je op de hoogte wilt worden gehouden over dit schattige koppel kun je ze heel gemakkelijk volgen, ze hebben hun eigen Facebook pagina.

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Nationale Nachtvlinder Nacht 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design