Opnieuw record voor Archeon - AD Groene Hart

Opnieuw record voor Archeon - AD Groene Hart

28-07-2017

Archeon verbreekt dit jaar opnieuw het eigen bezoekersrecord. Het aantal bezoekers stijgt richting de 400.000 per jaar, zegt directeur Jack Veldman.

AD Groene Hart - Annemiek Brandriet 

De flinke stijging van het aantal bezoekers is voornamelijk te danken aan de Museumkaart. Sinds juli vorig jaar is het Alphense themapark aangesloten bij de landelijke Museumkaartorganisatie. Bezitters van zo’n kaart kunnen alle musea in Nederland gratis bezoeken. Veldman: ,,Een geweldig concept dat zijn weerga niet kent.”
 
Hij schat in dat het Archeon het afgelopen jaar zeker 80.000 extra bezoekers heeft gekregen dankzij de Museumkaart. ,,Daardoor kunnen onze bezoekersaantallen stijgen naar 400.000 per jaar. Overigens kijken wij niet zozeer naar aantallen, maar meer naar de prijs.”
 

Sympathie

De exacte cijfers maakt Archeon pas aan het einde van het jaar op, maar nu het park een jaar is aangesloten bij de Museumkaart kan wel gesteld worden dat het een succes is. In februari al werd geschat dat één op de drie bezoekers met een Museumkaart binnenkwam.
 
Volgens Veldman schaffen veel mensen de kaart niet alleen aan om musea te bezoeken, maar ook uit sympathie. Ze willen op die manier de culturele wereld ondersteunen. Ook veel Alphenaren hebben al een Museumkaart gekocht, weet Veldman. ,,Het voordeel daarvan is dat ze ook even kunnen binnenlopen voor een wandelingetje. Ze hoeven dan niet gelijk een hele dag te blijven.”
 

Restaureren

Om bezoekers te blijven trekken willen de eigenaren van Archeon het park vernieuwen. Na de zomer wordt een begin gemaakt met het restaureren van de zogeheten ‘Zwammerdamschepen’. Dat gebeurt vooralsnog in het Solarium, bij het Badhuis. Bezoekers kunnen die restauratie op de voet volgen.
 
Binnen nu en anderhalf jaar verwacht Veldman dat de eerste paal de grond in gaat voor het Romeins scheepvaartmuseum. Dat moet dan over twee tot drie jaar open gaan. ,,Daarmee kunnen we het seizoen verlengen.” 
 
http://www.ad.nl/alphen/opnieuw-record-voor-archeon~a997d662/ 

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design