Opening Open Monumentendag

Opening Open Monumentendag

01-09-2023

Zaterdag 9 september is de Landelijke Open Monumentendag. De feestelijke opening vond plaats in Museumpark Archeon en werd geopend door wethouder Anouk Noordermeer i.s.m. voorzitter Tineke Verbakel, voorzitter van de Open Monumentendag en Jack Veldman, directeur Museumpark Archeon. 

Immaterieel erfgoed, levend erfgoed, is de schakel tussen heden, verleden en toekomst. Het is cultuur van nu, geeft een gevoel van verbondenheid met vorige generaties en is tegelijkertijd ook toekomstgericht omdat mensen het willen doorgeven aan volgende generaties. Het is een levende en dynamische vorm van erfgoed, die zich aanpast en mee verandert met de tijd. Het verbindt de gemeenschap die het beoefent en zich ermee indentificeert. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het UNESCO verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten en daarom is het thema  'Levend erfgoed' dit jaar gekoppeld aan Open Monumentendag. Na de openingswoorden en het orakel van de Priesteres van Archeon hebben de gasten deelgenomen aan speciale rondleidingen in de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen door de Archeotolken. 

Archeon doet dit jaar enthousiast mee op de zaterdag van de Open Monumentendag. Met zoveel levend erfgoed op één plek staat Archeon ook in de schijnwerper op deze speciale dag. Ook speciaal voor de jongeren die mee kunnen doen aan de activiteiten i.s.m. de Vriendenloterij.

Speciaal voor Open Monumentendag is de activiteitenpas voor de jeugd t/m 14 jaar (ter waarde van € 4,25) op zaterdag 9 september gratis. Hiermee doe je leuke educatieve opdrachten en als alle activiteiten zijn afgerond verdien je een souvenir. Alleen verkrijgbaar bij de entree. Met een Museumkaart, Vriendenloterij VIP-kaart, ICOM- en EXARC-pas of Rembrandtkaart is je bezoek aan Archeon gratis.

Kijk voor alle deelnemers op www.openmonumentendagalphenaandenrijn.nl. Hier staan de vele activiteiten en wij wensen ook iedereen een mooie Open Monumentendag en Nationale Orgeldag. 

Open Monumentendag met Voorzitter.jpg

open Monumentendag met wethouder Anouk.jpg 

Open monumentendag met Ratna Drost.jpg

 

 

 

Meer lezen?

  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman
  • Koningin Juliana bij Zwammerdamschepen - 50 jaar
  • Limeskalender maart - juni 2024
  • Archeon in de Telegraaf!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design